ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσώνης: “Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες και οι νεκροθάφτες της ανάπτυξης!”

Για τις εξελίξεις στα τεχνικά έργα του Δήμου, αλλά και την επίσκεψή του στα Υπουργεία και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.
Ο Δήμαρχος μίλησε για εκπτώσεις 60% που πέτυχε ο δήμος στα έργα “με τη συμμετοχή μεγάλων και σοβαρών εταιρειών”, και υπογράμμισε ότι αρχές καλοκαιριού θα ξεκινήσουν τα έργα.

Ο Γιώργος Τσώνης δήλωσε δηκτικά ότι οι εξελίξεις διαψεύδουν “τις Κασσάνδρες και τους νεκροθάφτες της ανάπτυξης” που είχαν τις επιφυλάξεις τους και καταστροφολογούσαν το προηγούμενο διάστημα. Τόνισε ότι τα νέα είναι θετικά, θα γίνουν αναπλάσεις στις δημοτικές Ενότητες με το κόστος δανεισμού να μην ξεπερνά το 1.500.000 ευρώ, “ενώ θα έχουμε κάνει έργα 4.000.000”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το επιτόκιο δανεισμού μειώθηκε-για τρίτη φορά- στο 2,50 από τα 3,70 που ήταν αρχικά. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, όλα πλέον τα προγράμματα χρηματοδότησης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης περνούν μέσα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ο δήμος τα “τρέχει” με πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι χρηματοδοτήσεις θα είναι σύντομες και πάρα πολύ καλές.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο δήμαρχος ανέφερε επιγραμματικά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και εκείνα που πρόκειται να ξεκινήσουν. Αγροτική οδοποιία, η αντιδιαβρωτική προστασία του Πεταλιδίου (είναι έτοιμη η μελέτη και τον Απρίλιο εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί το έργο), η Δημοτική Αγορά Μεσσήνης προχωράει και θα δημοπρατηθεί μέσα στον Απρίλιο, όπως και το πάρκινγκ στην Αρχαία Μεσσήνη. Η μηχανολογική μελέτη του αρδευτικού έργου του Τρικόρφου ετοιμάστηκε και θα μπει στη φάση της χρηματοδότησης.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙ

Σε μια μεγάλη παρέμβαση που σχεδιάζεται στο Πεταλίδι, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης. Συγκεκριμένα, θα γίνει ανάπλαση της παραλιακής ζώνης με δημοτικά καταστήματα που “θα αλλάξουν την παραλία και την πλατεία στο κάτω μέρος”, όπως είπε χαρακτηριστικά. “Ο δήμος έχει ένα μεγάλο όραμα για την περιοχή και σκοπεύουμε να μεταφέρουμε τα καταστήματα εστίασης στην παραλιακή ζώνη”, δήλωσε ο δήμαρχος.

To Top