ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην 120 ΠΕΑ ο Κωνσταντινέας

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ 120 ΠΕΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ

Ιπτάμενος και τζέντλεμαν” ήταν σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας που επισκέφτηκε για τρεις ώρες την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος και είχε μακρά συνεργασία με τον Διοικητή της Μονάδας Σμήναρχο (Ι) Χρήστο Πεταλά, τον υποδιοικητή, τους μοιράρχους και όλα τα επιτελικά στελέχη για να γίνει η καταγραφή των απαιτήσεων για την αναβάθμιση της πτέρυγας σε Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ιπταμένων.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αποτελέσματα της συνεργασίας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να προχωρήσουν τα σχέδια, αφού αυτό προβλέπεται να γίνει μέσα στο 2018.

Μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να μπει μέσα σε ένα μαχητικό αεροσκάφος που βρίσκεται στην Καλαμάτα για την γιορτή της Αεροπορίας μας και ένας ιπτάμενος αξιωματικός τον ενημέρωσε για τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2015 ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκεπτόμενος την Καλαμάτα είχε εξαγγείλει την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ.

Η τωρινή αποστολή της Μονάδας

Αποστολή της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ) είναι η ακαδημαϊκή αλλά κυρίως η πτητική εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες που απαιτείται να κατέχουν ως Αξιωματικοί Ιπτάμενοι και η διατήρηση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των Εκπαιδευτών Αέρος, ώστε να εκτελούν πολεμικές αποστολές σε περίοδο επιχειρήσεων.
Την αποστολή αυτή, η Μονάδα την εκπληρώνει με την παρεχόμενη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην αεροπορική τέχνη. Μέσα από αυτήν την εκπαίδευση, ο εκπαιδευόμενος αποκτά τις επαγγελματικές γνώσεις, αναπτύσσει το μαχητικό του πνεύμα και καλλιεργεί την επαγγελματική νοοτροπία πάνω στην οποία θεμελιώνεται το αεροπορικό του μέλλον.
Η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης έχουν ως αποτέλεσμα την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην εκπλήρωση της αποστολής της Μονάδας, συντελούν και οι δραστηριότητες που αφορούν κυρίως τους τομείς Συντήρησης, Εφοδιασμού και Διοικητικής Υποστήριξης.
Σε περίοδο επιχειρήσεων, η 120 ΠΕΑ αναλαμβάνει και επιχειρησιακό έργο, σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια.

Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ιπταμένων στην Καλαμάτα

Στην 120 ΠΕΑ ο Κωνσταντινέας
To Top