ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ιπταμένων στην Καλαμάτα

Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ιπταμένων σχεδιάζει να δημιουργήσει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας η Πολεμική Αεροπορία. Η διεθνής αναγνώριση των Ελλήνων πιλότων και το χαμηλό κόστος των πτήσεων αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον πολλών χωρών.

Ένα αεροδρόμιο μπροστά από τον Μεσσηνιακό κόλπο, πίστα που δεν έχει τόσο μεγάλη κίνηση πολιτικών αεροσκαφών, πληθώρα αεροπλάνων για εκπαίδευση και μια εμπειρία τεράστια.

Οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας προχωρούν στην μετεξέλιξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ιπταμένων, άλλωστε εδώ και μια 10ετία η Ελλάδα εκπαιδεύει και Ιταλούς πιλότους.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει η αναζήτηση νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που θ’ αντικαταστήσει το Τ-2 το οποίο έκλεισε αισίως 42 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες σ’ αυτή τη μετεξέλιξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας θα παίξει σημαντικό ρόλο και ιδιωτική εταιρία η οποία πιθανότατα θα εκπαιδεύει τους νέους ιπταμένους σε σύγχρονους εξομοιωτές πτήσεων ίσως και μαχητικών αεροσκαφών.

Στις Μοίρες των εκπαιδευτικών αεροσκαφών είναι σχεδόν έτοιμοι για μια τέτοια πρόκληση.

Ένα από τα μεγάλα υπέρ στην Καλαμάτα σύμφωνα με τις μελέτες που έχει πραγματοποιήσει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας πως 285 ημέρες τον χρόνο υπάρχει ηλιοφάνεια.

Μετεγκατάσταση προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες και για άλλα σχολεία που προβλέπεται να περνούν οι νέοι ιπτάμενοι, ανάμεσα σ’ αυτά και εκείνο της διαφυγής από εχθρική ζώνη.

Καλά πληροφορημένες πηγές, τονίζουν πως οι τιμές πτήσεων για τους αλλοδαπούς εκπαιδευόμενους θα είναι ιδιαίτερα ελκύστικες κι αυτό θα είναι ένα ακόμη όπλο στην ιπτάμενη φαρέτρα της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

O Γιώργος Σιδέρης

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ LINK ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ- ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/polyethniko-kentro-ekpedefsis-iptamenon-stin-kalamata-apoklistiko-video/

Να σημειωθεί επίσης ότι ήδη αυτή η εξέλιξη υπήρχε στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 2015, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του στην Καλαμάτα τον Μάρτιο του 2015  είχε κάνει λόγο για αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.

Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ιπταμένων στην Καλαμάτα
To Top