ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nικολάκου: “Ας μας πουν οι ίδιοι τι έχουν κάνει ως βουλευτές για τα πυρηνελαιουργεία”

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τους βουλευτές Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, για τις επιπτώσεις της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων και την απουσία κάποια ενέργειας από τον Πέτρο Τατούλη, αν και είχε εξουσιοδοτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο να ενεργήσει σχετικά, η απάντηση έρχεται από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, που κάνει λόγο για “πολιτικό ατόπημα και περίσσιο πολιτικό θράσος”.

Αναλυτικά στη γραπτή δήλωσή της η Ντίνα Νικολάκου αναφέρει:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ερώτηση των Βουλευτών της Μεσσηνίας στη Βουλή, για τα πυρηνελαιουργεία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι οποίοι «ξαφνικά» θυμήθηκαν ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες της Μεσσηνίας επί σειρά ετών.

Στην ερώτησή τους αυτή οι Βουλευτές προβαίνουν σε δύο σοβαρά πολιτικά ατοπήματα.

Αρχικά, ασκούν κριτική σε αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο αποτελεί το αρμόδιο ανώτερο πολιτικό όργανο της Πελοποννήσου, ενώ θα έπρεπε να απολογούνται στους πολίτες για την ανυπαρξία παρεμβάσεων και προτάσεών τους για το ζήτημα αυτό.

Ας μας πουν τι έχουν κάνει οι ίδιοι ως Βουλευτές για τα πυρηνελαιουργεία και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης που υποστηρίζουν, αντί με περίσσιο πολιτικό θράσος να επικρίνουν τον μόνο που έχει ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το θέμα αυτό, τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, λέγοντας ότι «ο κ. Τατούλης δεν φαίνεται να έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία ενέργεια».

Τους ενημερώνουμε ότι η περιφερειακή αρχή και ο Περιφερειάρχης προσωπικά έχουν από το 2012 μεριμνήσει ώστε, αφενός, να γίνονται συνεχώς μετρήσεις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αφετέρου, να υπάρχει η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος.

Όλες οι ενέργειες και οι δράσεις της Περιφέρειας εποπτεύονται από τον Περιφερειάρχη και μας προκαλούν απορία οι ισχυρισμοί τους για το αντίθετο.

Καλό θα ήταν να αναζητήσουν τις ευθύνες τους για την πλήρη αδράνειά τους και, αν θέλουν πραγματικά να ενημερωθούν, να απευθυνθούν στην περιφερειακή αρχή και όχι στη Βουλή και τους Υπουργούς.

Ενημερώνουμε τους Βουλευτές ότι πολύ σύντομα και στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου θα ενταχθεί κέντρο έρευνας και παρατηρητήριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο θα καταγράφει τα στοιχεία της ατμόσφαιρας, ώστε για πρώτη φορά να υπάρχουν πιστοποιημένα δεδομένα και να μπορούν οι παρεμβάσεις να είναι άμεσες και στοχευμένες.

Η Περιφερειακή αρχή, ενόψει της επικείμενης ελαιοκομικής περιόδου, θα έχει έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων, το οποίο θα προταθεί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος στην επικείμενη συνάντησή τους.

Τους ενημερώνουμε τέλος ότι ο αρμόδιος για το ζήτημα Υπουργός είναι ο κ. Φάμελλος και όχι ο κ. Σταθάκης στον οποίο έχουν απευθύνει την ερώτησή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Κοζομπόλη-Κωνσταντινέας: Στη Βουλή το θέμα των πυρηνελαιουργείων Μελιγαλά

Nικολάκου: “Ας μας πουν οι ίδιοι τι έχουν κάνει ως βουλευτές για τα πυρηνελαιουργεία”
To Top