Αθλητισμός

ΝΟΚ: Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στο κολυμβητήριο

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 11/9 την λειτουργία τους τα τμήματα κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας "Ο Ποσειδών" εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Η προσέλευση των παιδιών κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των προγραμμάτων ήταν εντυπωσιακή, κάτι που έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλλουν προπονητές και έφοροι του κολυμβητικού τμήματος μέσα από οργανωμένη δουλειά και θέτοντας κάθε χρόνο όλο και πιο υψηλούς στόχους ώστε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, όχι μόνο να παραμείνει ανάμεσα στα κορυφαία επαρχιακά σωματεία αλλά να πάει ακόμη πιο ψηλά.
Οι ώρες προπονήσεων των τμημάτων είναι:
Αγωνιστική ομάδα καθημερινά 14:30 - 17:00,
Προαγωνιστική ομάδα 17:00 - 19:00,
Επίλεκτα 16:00 - 17:00, ενώ στις ακαδημίες υπάρχουν τρία τμήματα 16:00 - 17:00, 17:00 - 18:00, 18:00 - 19:00.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στον χώρο του κολυμβητηρίου 16:00 - 20:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά βεβαίωση παιδιάτρου ή καρδιολόγου και αίτηση εγγραφής η οποία δίνεται από την γραμματέα των τμημάτων υγρού στίβου του συλλόγου κα. Σταυρούλα Κοσιφολόγου στο κολυμβητήριο καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την λειτουργία των προγραμμάτων.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας προσκαλεί όλα τα παιδιά να γνωρίσουν την μαγεία της κολύμβησης, να μάθουν να κολυμπούν για να χαίρονται τις υπέροχες παραλίες μας με ασφάλεια και να διαφυλάξουν την ψυχική και σωματική τους υγεία.
Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς ο προπονητής της ομάδας Στάθης Μπακολιάς αναφέρεται στα πολύπλευρα οφέλη κολύμβησης στα παιδιά αφού χαρακτηρίζεται από πάρα πολλούς παιδιάτρους και παιδαγωγούς ως το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας και την σωματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων.

O Στάθης Μπακολιάς

Στα σωματικά οφέλη μπορούμε να αναφέρουμε την βελτίωση λειτουργίας του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, επίσης έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε παιδιά που πάσχουν από βρογχικό άσθμα, προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση και ισχυροποίηση της σπονδυλικής στήλης, αυξάνει την ελαστικότητα, αυξάνει την άμυνα του οργανισμού.
Στα ψυχικά οφέλη η κολύμβηση εκτονώνει το άγχος, τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν στόχους, να πειθαρχούν στον εαυτό τους και στους προπονητές τους, να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να λειτουργούν ανεξάρτητα από τους γονείς τους, αυξάνει την ευφυΐα και βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες των παιδιών. Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, δημιουργούν νέες φιλίες μαθαίνουν στο ομαδικό πνεύμα και στην σωστή λειτουργίας της ομάδας μέσα από κανόνες.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι στα παιδιά και στους νέους μας, η ενασχόληση με το υγρό στοιχείο προσφέρει έναν νέο τρόπο ζωής, προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τους κινδύνους της καθιστικής ζωής και της σύγχρονης κοινωνίας που ζούμε προσφέροντας αρμονία τόσο σωματική, όσο και πνευματική.
Για να υπάρξουν όλα αυτά τα οφέλη στον οργανισμό και στην προσωπικότητα του παιδιού, αλλά και για να έχουμε κολυμβητική πρόοδο και εξέλιξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συστηματική ενασχόληση με το υγρό στοιχείο, η συνεχής και όχι διακοπτόμενη άσκηση (π.χ λόγω καιρικών συνθηκών).
Περιμένουμε λοιπόν τους μικρούς μας φίλους και αυτή την χρονιά στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας να παίξουμε, να αθληθούμε και να βάλλουμε νέους στόχους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας με την ευκαιρία έναρξης των χειμερινών προγραμμάτων, εύχεται σε όλα τα παιδιά, καλή κολυμβητική χρονιά και καλή πρόοδο στις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Εκ του Δ.Σ.

ΝΟΚ: Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στο κολυμβητήριο

Δημοφιλέστερα

To Top