ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mανιάτης: Μόνο όσοι είναι οικονομικά ενήμεροι θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου”

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης.

Για τις Επιμελητηριακές εκλογές ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης υπενθυμίζοντας πως οι ημερομηνίες των εκλογών για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι:
-Πέμπτη 7/12 Κυπαρισσία (Δημαρχείο: από τις 12.00- 18.00
-Παρασκευή 8/12 Πύλος (Δημαρχείο): από τις 12.00- 18.00
-Σάββατο 9/12 Καλαμάτα (Επιμελητήριο): από τις 10.00-18.00
-Κυριακή 10/12 Καλαμάτα (Επιμελητήριο): από τις 10.00-18.00

Ο συνολικός αριθμός των αντιπροσώπων (εδρών)που θα εκλεγούν στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου είναι 21 και το κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου έχει ώς εξής:
-Τμήμα Εμπορικό: 6 έδρες
-Τμήμα Υπηρεσιών (επαγγελματικό): 5 έδρες
-Τμήμα Μεταποίησης (Βιοτεχνικό): 5 έδρες
-Τμήμα Εξαγωγικό: 2 έδρες
-Τμήμα Μεταφορών: 1 έδρα
-Τμήμα Τουρισμού-Πολιτισμού: 2 έδρες

Όπως επεσήμανε ο κ.Μανιάτης για να μπορεί κάποιος να ψηφίσει θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Επιμελητήριο έως τις 27 Οκτωβρίου. Μάλιστα όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη των Εκλογών του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: Όσα μέλη του Επιμελητηρίου επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα ή να ψηφίσουν πρέπει να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις το αργότερο μέχρι την 27/10 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι εταιρείες (ΑΕ,ΕΠΕ,ΙΚΕ,ΣΥΝΠΕ,ΟΕ,ΕΕ), οι οποίες σύμφωνα με τον νόμο εκπροσωπούνται στις εκλογές με νόμιμους αντιπροσώπους τους υποχρεούνται να τους υποδείξουν εγγράφως με εξουσιοδότηση μέχρι την 30/10/2017 (ημερομηνία σύνταξης προσωρινών εκλογικών καταλόγων) και το αργότερο μέχρι τις 7/11/2017 (ημερομηνία σύνταξης των οριστικών εκλογικών καταλόγων) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Να σημειωθεί ότι τελευταία προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας είναι έως 6-11-2017 Δευτέρα 3.00 το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε ο κ.Μανιάτης το 75% του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι υποχρεωμένες μετά την κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης να πληρώσουν μέσα σε 2 μήνες και τα τέλη του Επιμελητηρίου που είναι 30 ευρώ ετησίως.

ΔΕΝ “ΑΝΟΙΓΕΙ” AKOMA ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ερωτηθείς για το αν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές αυτές ο κ.Μανιάτης απέφυγε για άλλη μια φορά να ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο διευκρίνισε πως θέλει να δει πως θα κινηθούν οι άλλοι υποψήφιοι, ποιοί θα είναι οι συνδυασμοί και να αποφασίσει. Δεν σκέφτεται να ενταχθεί σε κάποιον συνδυασμό αλλά αν κατέβει υποψήφιος θα το κάνει με δικό του συνδυασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει προσεγγίσει έναν στενό πυρήνα συμβούλων που συνεργάστηκε κατά την διάρκεια της θητείας του και προσπαθούν να συγκροτήσουν μια ομάδα περίπου 15 ατόμων – που να προέρχονται από όλα τα τμήματα, ώστε να διεκδικήσουν αυτόνομα την κάθοδο στις εκλογές…

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ 18-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Για τη διεξαγωγή δωρεάν εκπαιδευτικού σεμιναρίου Εξαγωγών που διοργανώνει στις 18 και 19 Οκτωβρίου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με το ENTERPRISE GREECE ενημέρωση ο κ.Μανιάτης. Το σεμινάριο θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, είναι δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο, διάρκειας 8 ωρών (2 απογεύματα από 4 ώρες), με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες».
Στόχος του σεμιναρίου, σύμφωνα με τον κ.Μανιάτη, είναι να ενημερωθούν διεξοδικά οι ενδιαφερόμενοι για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια έτσι ώστε να αποφεύγονται συγχύσεις, λάθος βήματα και ως εκ τούτου χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

To Top