ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη αποχή στις Επιμελητηριακές εκλογές: Μόνο 103 επαγγελματίες ψήφισαν στην Πύλο

60% H AΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ 2011385 ΕΝΗΜΕΡΟΙ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ 103!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στην πόλη της Πύλου, με την καταμέτρηση να βρίσκει 103 ψηφοδέλτια στην κάλπη.
Ανά τμήμα βρέθηκαν 24 ψηφοδέλτια στο εμπορικό, 13 στη μεταποίηση, 11 στον τουρισμό, 7 στο μεταφορών, 39 στο υπηρεσιών και 9 στο εξαγωγικό.
Όπως στην Κυπαρισσία χθες έτσι και στην Πύλο σήμερα, παρατηρήθηκε μικρή συμμετοχή σε σχέση με τους 246 επαγγελματίες και επιχειρηματίες που είχαν ψηφίσει στις εκλογές το 2011.
Σημειώνεται ότι ενήμεροι με δικαίωμα ψήφου ήταν 385 επαγγελαματίες κάτι που σημαίνει ότι ψήφισε μόλις το 1/3!

Η κρίση και η απαξίωση απομάκρυναν τους επαγγελματίες

Η απερχόμενη διοίκηση φέρει σοβαρές ευθύνες για την συρρίκωνση του εκλογικού σώματος, αφού δεν κατάφερε να κρατήσει ενεργούς ούτε τους μισούς από όσους ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και γενικότερα αυτή η αποστασιοποίηση και η απαξίωση θα πρέπει να απασχολήσει και όσους εκλεγούν.

Γιατί αν η Πύλος μια από τις πιο δραστήριες επιχειρηματικά περιοχές παρουσιάζει αυτή την εικόνα, τότε η κρίση είναι σοβαρότερη από όσο συζητάμε τόσο καιρό…

Αύριο Σάββατο και την Κυριακή οι 6 κάλπες θα στηθούν στην έδρα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας , όπου και θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν έναν από τους δύο συνδυασμούς που κατέρχονται, οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες της Μεσσήνης, της Οιχαλίας, της Καλαμάτας και της Δυτικής Μάνης.

Eπισημαίνεται ότι αύριο και την Κυριακή στην Καλαμάτα μπορούν να ψηφίσουν ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες από όλο τον Νομό, ανεξάρτητα σε ποια περιοχή έχουν την έδρα τους.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ της Κυριακής.

Μεγάλη αποχή στις Επιμελητηριακές εκλογές: Μόνο 103 επαγγελματίες ψήφισαν στην Πύλο
To Top