ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: “Απαγορευτική λόγω κόστους η πεζογέφυρα στο Ασπρόχωμα-Ναι σε φανάρια”

ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Πράγματι είναι επικίνδυνο το σημείο και πρέπει να ληφθούν μέτρα”, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ερωτηθείς από την αντιπολίτευση με αφορμή το πρόσφατο σοβαρό τροχαίο στο Ασπρόχωμα και τον βαρύ τραυματισμό μιας 23χρονης σπουδάστριας. Αλλά και με τα κατά καιρούς σοβαρά τροχαία που γίνονται στο σημείο, σε έναν επικίνδυνο δρόμο, όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, εντός κατοικημένης περιοχής(!).

Στην πρόταση για πεζογέφυρα στον συγκεκριμένο δρόμο ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι “το κόστος μιας πεζογέφυρας που θα έχει και ασανσέρ, και δεν θα είναι μια απλή ράμπα που περνάς απέναντι, είναι γύρω στα 300.000 ευρώ που την καθιστά απαγορευτική, όπως τόνισε, με βάση το κόστος-όφελος”.
“Μπορούν όμως να τοποθετηθούν φανάρια στο σημείο, το μελετά η Υπηρεσία, αν και υπάρχουν φανάρια σε κοντινή απόσταση, στον κόμβο Ζαφείρη και στον κόμβο Μεσσήνης, ωστόσο είναι εφικτό να τοποθετηθούν φανάρια εκεί”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ: “ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΥΘΕΩΣ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ”

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο χώρος του Κάστρου Καλαμάτας ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού και για να γίνουν οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις για ανελκυστήρα απαιτείται ειδική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Έδειξε ενοχλημένος γιατί το αίτημα αυτό απευθύνεται στον δήμο Καλαμάτας και όχι στο Υπουργείο Πολιτισμού, που είναι και αρμόδιο για τον χώρο, λέγοντας ότι “κάθε χρόνο τραβάμε του Χριστού τα πάθη για να μας δώσει το χώρο και να κάνομε κάποιες εκδηλώσεις!”
Και συνέχισε “βρήκαμε ένα θέμα και το κάναμε σημαία, επειδή το λέει και κάποιος άλλος;”
“Για να μπει ανελκυστήρας στον συγκεκριμένο χώρο απαιτούνται εκτεταμένες εργασίας που χρειάζονται αδειοδότηση από το ΚΑΣ, και να σας το πω ευθέως: Τέτοιες εργασίες δεν θα γίνουν ποτέ! γιατί είναι αρχαιολογικός χώρος και δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε! Πετάμε ένα σύνθημα και μετά τρέχουμε πίσω από το σύνθημα νομίζοντας ότι κάτι κάνουμε!”

“Είναι αξεπέραστες και τεράστιες οι δυσκολίες να παρέμβεις επί του τοιχίου του αρχαιολογικού χώρου και παρακαλώ ποτέ μην πει κανείς ότι ο Δήμος δεν θέλει την προσβασιμότητα στο Κάστρο, σας εξηγώ τις δυσκολίες”, κατέληξε ο δήμαρχος.

M.Π.

To Top