Αθλητισμός

Στο πρόγραμμα “Sports excellence” ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είναι ο πρώτος Σύλλογος στην Ελλάδα που θα συνεργαστεί με το πρόγραμμα “Sports excellence” του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, ξεκινώντας τις εξειδικευμένες μετρήσεις αύριο Κυριακή 15 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα αφορά την εξέλιξη δεκάδων ταλαντούχων κολυμβητών και κολυμβητριών ηλικίας κάτω των 18 ετών με επιστημονική παρακολούθηση 205 ταλέντων από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά αυτά έχουν επιλέγει απο τον Χρήστο Χούμα (τεχνικό σύμβουλο της ΚΟΕ), σε συνεργασία με τους συναδέλφους του ομοσπονδιακούς τεχνικούς και πάντα με τις υποδείξεις των σωματειακών προπονητών σε ολη την χώρα.

Του προγράμματος προΐσταται ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ και υπεύθυνος της κλασικής κολυμβησης επι σειρά ετών, Δημήτρης Σαρακατσάνης.
Η συνεργασία αυτή θα προσφέρει στους αθλητές του ΝΟΚ υψηλού επιπέδου μετρήσεις (σειρά εξετάσεων μέσα και έξω απο το νερό) και δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές, να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες ώστε να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στην εξέλιξη τους.
Η συνεργασία περιλαμβάνει τρεις συναντήσεις μέσα στη σεζόν, καθώς και κάποιες επιπλέον παροχές όπως, εξέταση απο καρδιολόγο, συνέδρια για τους αθλητές αλλα και για τους γονείς τους με ψυχολόγο, διατροφική υποστήριξη.

Στο πρόγραμμα “Sports excellence” ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας
To Top