ΕΥ ΖΗΝ

Καινοτομίες που μας έχουν λύσει τα χέρια!

Κατά καιρούς όλοι έχουμε ακούσει διάφορα αρνητικά σχόλια για την τεχνολογία και για το πως μας αποξενώνει. Ξέρουμε όμως όλοι πολύ καλά ότι στην τεχνολογία έχουν γίνει διάφορες καινοτομίες οι οποίες μας έχουν πραγματικά λύσει τα χέρια! Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι μερικές από αυτές…

1. Όταν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έγινε …λάπτοπ!

Όλοι θυμόμαστε τις δυσκολίες που είχε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Υπήρχε πάντα ακίνητος σε ένα μέρος, πολύ συχνά δεν συνδεόταν ασύρματα με το δίκτυο, για να μην μιλήσουμε για τον χαμό από τα καλώδια πίσω από την κεντρική μονάδα. Ξαφνικά ήρθαν τα λαπτοπ,  και τα τάμπλετ, μικρότερα, με τις ίδιες ικανότητες και -πάνω από όλα- φορητά.

 

 
2. Από το απλό κινητό … στο smartphone!

Από αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Smartphone! Τα μικρά κουμπιά έφυγαν, οι οθόνες μεγάλωσαν και τώρα πια έχουμε έναν μίνι φορητό υπολογιστή στην τσέπη μας διαθέσιμο οποιαδήποτε ώρα! Η συσκευή έπαψε να είναι μόνο για τηλέφωνα και μηνύματα και σε συνδυασμό με διάφορες εφαρμογές μπορεί να κάνει όποια λειτουργία χρειαζόμαστε.

3. Από το τσιγάρο στο … IQOS

To IQOS μοιάζει με μια κομψή βέργα, που παρά το γεγονός ότι δεν την ανάβουν με τον παραδοσιακό τρόπο του αναπτήρα, την χρησιμοποιούν και μάλιστα την προτιμούν από το συμβατικό τσιγάρο…! Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού. Βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOT BURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International στην Ελβετία. Στην Ελλάδα τοποθετήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την Παπαστράτος.

4. Από το ζύμωμα του ψωμιού στο χέρι … στον αυτόματο αρτοπαρασκευαστή

Σπιτικό ψωμί ξανά στο σπίτι! Το παραδοσιακό χειροποίητο ψωμί που έπαιρνε πολύ από τον χρόνο μας στο ζύμωμα είναι μια εικόνα από τα παλιά. Τώρα υπάρχουν ειδικές μηχανές, που βάζοντάς τους τα υλικά που θέλουμε, ζυμώνουν το ψωμί αλλά και το ψήνουν! Τι καλύτερο από την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού στο σπίτι;

Καινοτομίες που μας έχουν λύσει τα χέρια!
To Top