Τουρισμός

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στο Οίτυλο

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ OPEN WATER ΣΤΟ ΟΙΤΥΛΟ ΜΑΝΗΣ- 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Στον ειδυλλιακό Όρμο του Οιτύλου στην καρδιά της Μάνης θα διεξαχθή ο πρώτος διεθνής αγώνας ανοιχτής θάλασσας OCEANMAN GREECE OITYLO BAY. Το διεθνές αυτό κολυμβητικό event θα πραγματοποιηθεί φέτος, για πρώτη φορά στη χώρα μας, και τον διοργανώνουν η WayOut Adventures και η Oceanman.

Κολυμβητές από περισσότερες από 20 εθνικότητες συμμετέχουν στους αγώνες OCEANMAN, οι οποίοι διατηρούν υψηλό αθλητικό και κοινωνικό κύρος και αποτελούν σημαντικό γεγονός για τις χώρες που φιλοξενούν τη διεξαγωγή τους, όπως το Μεξικό, Ιταλία, Μαλαισία, Ρωσία, Ισπανία.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου και οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν σε τρεις αποστάσεις:

2,5Km Popular Distance
5.0Km Half Oceanman και
7.5Km Oceanman

Οι διεθνείς αυτοί αγώνες ανοιχτής θαλάσσης καταφέρνουν να συγκεντρώνουν πλήθος αθλητών συνδυάζοντας τον τουρισμό, τη φύση και τον αθλητισμό.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτόν το μοναδικό αγώνα ανοικτής θαλάσσης, να γίνουν και οι ίδιοι Oceanman και να διεκδικήσουν το εισιτήριό τους για τον τελικό του πρωταθλήματος στην Ισπανία.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

https://www.facebook.com/OceanmanGreece/?fref=ts

http://oceanman-openwater.com/travesias/oceanman-greece/

Ο εναλλακτικός αθλητικός τουρισμός με την παραπάνω μορφή διευρύνεται συνεχώς και αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι τα αθλήματα που διοργανώνονται μέσα στην φύση ωθούν τους αθλητές στην αναζήτηση νέων προκλήσεων για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και να εναρμονιστούν με το φυσικό περιβάλλον.

Μία τέτοια δραστηριότητα είναι και η κολύμβηση ανοικτής θάλασσας ή Open Water Swimming, η κολύμβηση δηλαδή που πραγματοποιείται σε φυσικό υδάτινο περιβάλλον – λίμνες, ποτάμια, και την ανοιχτή θάλασσα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η Ελλάδα λόγω των φυσικών της χαρακτηριστικών αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για την διοργάνωση τέτοιων αγώνων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Oceanman Open Water Swimming

Η WayOut Adventure επέλεξε να συνεργαστεί με το μοναδικό brand name στο κόσμο πού διοργανώνει αποκλειστικά κολυμβητικούς αγώνες ανοικτής θάλασσας. To OCEANMAN Open Water Swimming.

To OCEANMAN ξεκίνησε το 2015, ως η πρώτη παγκόσμια σειρά κολυμβητικών αγώνων ανοιχτής θαλάσσης.
Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πώς σχεδιάστηκε από κολυμβητές για τους κολυμβητές.

Το 2016 το Oceanman έγινε το μοναδικό Διεθνές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ανοιχτή θάλασσα, προσφέροντας τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες κολυμβητές την ευκαιρία για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων σε μοναδικές τοποθεσίες, για την ομορφιά και το περιβάλλον τους.


Είναι πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας και τη Μάνη να διαφημιστεί παγκοσμίως, αφού το event θα έχει διεθνή προβολή σε πολλά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.
Έτσι οι ομορφιές της Μάνης και του Οιτύλου θα αναδειχτούν αλλά και οι συμμετέχοντες αθλητές και συνοδοί τους θα απολαύσουν ένα απο τα πιο λιτά και ταυτόχρονα εντυπωσιακά όμορφα και άγρια μανιάτικα τοπία, σε συνδυασμό με την πεντακάθαρη θάλασσα!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στο Οίτυλο
To Top