Αθλητισμός

“Δάμασε” και τα νερά της Καραϊβικής ο Αναστάσης Αθανασουλάκης!

Με το αργυρό μετάλλιο επιστρέφει απο το Κουνκούν του Μεξικού ο Αναστάσης Αθανασουλάκης σημειώνοντας μια ακόμη μεγάλη διάκριση στον τελικό αγώνα Oceanman.

O 16χρονος καλαματιανός κολυμβητής  του ΑΡΓΗ Καλαμάτας, βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στην ελίτ της διοργάνωσης καθώς μετά από μια σπουδαία κούρσα στα 5 χλμ open water κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μεταξύ 125 κολυμβητών απ’ όλο τον κόσμο!

Στον τελικό, ο οποίος έγινε με την συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων, ο Αθανασουλάκης έδωσε μεγάλη μάχη “χεριά με χεριά” με τον με τον Ισπανό Μιγκέλ Μπαρνεμπέου που ήταν τελικά ο νικητής. Ο χρόνος του Ίβηρα κολυμβητή ήταν 1.05.32 με τον Αθανασουλάκη να τερματίζει σε 1.05.35.

Τρίτος στην κατάταξη ήταν το Ιταλός Αντρέα Πατρατζόλι με 1.05.40, στην 4η θέση ένας ακόμη έλληνας, ο Γιάννης Καραγιαννάς με 1.05.48 και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Γάλλος Τζέρεμι Χερό, με 1.06.17.

 

Ο αγώνας στο Κανκούν ήταν ο τελευταίος της σειράς των 16 διοργανώσεων που έγιναν φέτος σε όλο τον κόσμο και συγκέντρωσε τους κορυφαίους.

Ξεχωριστή διάκριση για τα ελληνικά χρώματα σημείωσε ο τυφλός αθλητής του ΙΩΝΑ ΑΜΕΑ, Χρήστος Κορομηλάς ο οποίος πήρε την πρωτιά στην κατηγορία του. Ο Έλληνας αθλητής ταξίδεψε στο Μεξικό μαζί με τον συνοδό του Γιώργο Γκούντα και αγωνίστηκαν στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας. H ελληνική αποστολή κέρδισε συνολικά 8 μετάλλια σε όλες τς κατηγορίες και τα αγωνίσματα.

Συνολικά στις κούρσες όλων των κατηγοριών που έγιναν στο Κανκούν πήραν μέρος περισσότεροι από χίλιοι κολυμβητές από 50 χώρες.

 

“Δάμασε” και τα νερά της Καραϊβικής ο Αναστάσης Αθανασουλάκης!
To Top