ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος: Εκλογή αρχηγού, συνέδριο και δημοψήφισμα για τον νέο φορέα

«Η πολιτική ενοποίηση του χώρου μας» είναι ο στόχος του επικείμενου συνεδρίου σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Σε γραπτή του δήλωση ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει πως «πριν από δύο χρόνια, στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για την Ατζέντα «Ελλάδα 2030», και για την πορεία μας προς το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου φορέα.

Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, όλοι θεωρούν αυτονόητο ότι για να εκπροσωπηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πολιτική μας ενοποίηση. Άλλωστε πριν ένα χρόνο όλοι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι συμφωνήσαμε στις πολιτικές».

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει:

Πρώτον, «το Συνέδριο πρέπει να καταλήξει σε σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκλογή Αρχηγού από τη βάση και Ιδρυτικό Συνέδριο (χωρίς ποσοστώσεις) του νέου φορέα το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2018».
Δεύτερον, «μαζί με την εκλογή Αρχηγού, να αποφασίσει η βάση της παράταξης τη μορφή του νέου φορέα (με δημοψηφιστικού τύπου διαδικασίες)».

«Πολιτικός και στρατηγικός στόχος της Παράταξης είναι να πρωταγωνιστήσουμε στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Πρώτος στόχος η δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές. Καλούμε όλους τους πολίτες, κοινοβουλευτικά κόμματα, κινήσεις να συμμετέχουν» καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Κωνσταντινόπουλος: Εκλογή αρχηγού, συνέδριο και δημοψήφισμα για τον νέο φορέα
To Top