ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: 40.000 χρήστες επισκέφτηκαν ήδη την πλατφόρμα

ΟΣΟΙ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και αυτό το αποδεικνύει έμπρακτα η μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει ήδη απο τις πρώτες ώρες που ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Ενδεικτικό είναι ότι στις 3 Αυγούστου που ξεκίνησε η λειτουργία της μέσα σε μια ώρα 70 επιχειρήσεις είχαν υποβάλλει αίτηση. Ενώ έως τώρα 40.000 χρήστες την έχουν επισκεφτεί. Η διεύθυνση της πλατφόρμας για υποβολή αίτησης είναι:www.keyd.gov.gr

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι 7.300 επισκέπτες περιηγήθηκαν στην πλατφόρμα, 2.300 άρχισαν να συμπληρώνουν τις φόρμες και 150 άρχισαν ήδη να καταχωρούν τα χρέη τους.

«Πάνω από 40 χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της» δήλωσε ο Φώτης Κουρμούσης ενώ συμπλήρωσε ότι “ήδη από την πρώτη ώρα λειτουργίας είχαν υποβάλλει αίτηση 70 επιχειρήσεις!”

Πρόσθεσε ότι όσοι μπουν στη διαδικασία, θα μπορούν να παίρνουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, κάτι που ανοίγει τον δρόμο της δανειοδότησης.

Ο κ. Κουρμούσης, παρότρυνε τους ενδιαφερόμενους να συμβουλευτούν κάποιους ειδικούς, καθώς η αξία της ακίνητης ή άλλης περιουσίας της επιχείρησης θα κρίνει το μέγεθος του κουρέματος που θα γίνει.

Εξωδικαστικός μηχανισμός: 40.000 χρήστες επισκέφτηκαν ήδη την πλατφόρμα
To Top