ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων την Τρίτη στην Αριστομένους για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Τραπεζών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με αφορμή την τεράστια ταλαιπωρία πού υφίστανται οι πολίτες και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, όταν επισκέπτονται τα υποκαταστήματα, η επιτροπή αγώνα συνταξιούχων Μεσσηνίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία έξω από τη Εθνική Τράπεζα στην οδό Αριστομένους την Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί. Η ανησυχία μας είναι εύλογη καθώς σοβαρά προβλήματα προκύπτουν καθημερινά στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, σε επαγγελματίες καθώς και σε συνταξιούχους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών που είναι αναγκασμένοι να υποβληθούν σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία και έξοδα.

Η παραπάνω εξέλιξη, δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα και μείωσης προσωπικού με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους, το οποίο συνοδεύεται με επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες. Οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, και στην προηγούμενη οικονομική κρίση του 2008 και στη σημερινή, χρηματοδοτήθηκαν αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό, τους δόθηκαν απλόχερα οι “ενέσεις” ρευστότητας. Την ίδια στιγμή ξεζουμίζουν τον κάθε εργαζόμενο και επαγγελματία με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών. Βγάζουν τεράστια κέρδη από τις όποιες λίγες καταθέσεις των εργαζομένων, τις αξιοποιούν για να θησαυρίζουν και τώρα αποφασίζουν ξαφνικά για τους δικούς τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους σε διάφορες περιοχές. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου πραγματοποιείται η συμβολική διαμαρτυρία, είναι το μοναδικό πού θα παραμείνει στο κέντρο της Πόλης μετά από την ανακοίνωση του κλεισίματος του δεύτερου στην νότια πλευρά της πλατείας. Με ένα ταμείο προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τραπεζικές συναλλαγές, όπου στην καλύτερη περίπτωση, αν κάποιος είναι τυχερός σε 2 ώρες θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί. Αν δεν σταματήσουμε αυτήν την εξέλιξη, οι συνέπειες θα είναι ακόμα πιο οδυνηρές τόσο για τους εργαζόμενους στις τράπεζες που θα βιώσουν μια μεγάλη περιπέτεια οικογενειακής μετακίνησης και θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και το δικαίωμά τους στην εργασία, όσο και για τις υπόλοιπες λαϊκές οικογένειες των περιοχών τού νομού μας, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες.
Τέλος, στον χώρο της συγκέντρωσης η επιτροπή αγώνα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και κάλεσμα συμμετοχής των συνταξιούχων στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, στην Αθήνα με αιτήματα:
ΤΩΡΑ αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη 650 ευρώ.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ης -14ης Σύνταξης
ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας για την Ακρίβεια
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Γιατρών, Νοσηλευτών στα Νοσοκομεία και να ανοίξουν αυτά πού έχουν κλείσει. Για τον σκοπό αυτό η επιτροπή μισθώνει Λεωφορείο. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιούνη και ώρα 7 το πρωί, από το Αναψυκτήριο, πίσω από το Δημαρχείο της οδού Αριστομένους”.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων την Τρίτη στην Αριστομένους για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Τραπεζών
To Top