ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Καλαμάτα για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των Τραπεζών

Tι αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας

“Η ανησυχία μας είναι εύλογη καθώς σοβαρά προβλήματα προκύπτουν καθημερινά στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, σε επαγγελματίες καθώς και σε συνταξιούχους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών που είναι αναγκασμένοι να υποβληθούν σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία και έξοδα.

Η παραπάνω εξέλιξη, δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα και μείωσης προσωπικού με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους, το οποίο συνοδεύεται με επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες. Οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, και στην προηγούμενη οικονομική κρίση του 2008 και στη σημερινή, χρηματοδοτήθηκαν αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό, τους δόθηκαν απλόχερα οι “ενέσεις” ρευστότητας. Την ίδια στιγμή ξεζουμίζουν τον κάθε εργαζόμενο και επαγγελματία με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών. Βγάζουν τεράστια κέρδη από τις όποιες λίγες καταθέσεις των εργαζομένων, τις αξιοποιούν για να θησαυρίζουν και τώρα αποφασίζουν ξαφνικά για τους δικούς τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους σε διάφορες περιοχές.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου πραγματοποιείται η συμβολική διαμαρτυρία, είναι το μοναδικό πού θα παραμείνει στο Κέντρο της Πόλης μετά από την ανακοίνωση του κλεισίματος του δεύτερου στην νότια πλευρά της πλατείας. Με ένα ταμείο προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τραπεζικές συναλλαγές, όπου στην καλύτερη περίπτωση, αν κάποιος είναι τυχερός σε 2 ώρες θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Αν δεν σταματήσουμε αυτήν την εξέλιξη, οι συνέπειες θα είναι ακόμα πιο οδυνηρές τόσο για τους εργαζόμενους στις τράπεζες που θα βιώσουν μια μεγάλη περιπέτεια οικογενειακής μετακίνησης και θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και το δικαίωμά τους στην εργασία, όσο και για τις υπόλοιπες λαϊκές οικογένειες των περιοχών τού νομού μας, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Στεκόμαστε στο πλευρό των τραπεζοϋπαλλήλων πού απεργούν σήμερα ενάντια στην απαξίωση της εργασίας τους. Τα αίτημα τα τους είναι και δικά μας αιτήματα. Άλλωστε αυτοί δίνουν καθημερινά την μάχη της εξυπηρέτησης μας, κάτω από ελαστικές σχέσεις εργασίας και αμοιβές πού δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και όχι οι τραπεζίτες πού με τις δικές μας αποταμιεύσεις και την καταλήστευση του κόπου της πλειοψηφίας των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών θησαυρίζουν.

Τέλος απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής όλων των συνταξιούχων στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Ιούνη, με αιτήματα:

ΤΩΡΑ αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη 650 ευρώ.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ης -14ης Σύνταξης

ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας για την Ακρίβεια

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Γιατρών, Νοσηλευτών στα Νοσοκομεία και να ανοίξουν αυτά πού έχουν κλείσει.

Για τον σκοπό αυτό η επιτροπή έχει μισθώνει Λεωφορείο. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιούνη και ώρα 7 το πρωί, από το Αναψυκτήριο, πίσω από το Δημαρχείο της οδού Αριστομένους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και χρηματοδοτείται από την ομοσπονδία”.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Καλαμάτα για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των Τραπεζών
To Top