ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταξιούχοι και Συνδικάτα Εργαζομένων Μεσσηνίας: “Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass!”-Συγκέντρωση την Πέμπτη στην Καλαμάτα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων και των φορέων

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση πού διοργανώνουν για Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7:30μμ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass!
Οργανώνουμε την δράση για ζωή με δικαιώματα!
Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις- Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό

Διεκδικούμε:
• Kατώτερη σύνταξη 650 ευρώ.
Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, για να τα βγάλουμε πέρα με την ακρίβεια.
• Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφορά στην κύρια σύνταξη.
Μέτρα προστασίας από το κύμα της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας.
• Κατάργηση των ληστρικών φόρων.
Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έκλεισαν. Δωρεάν δημόσια υγεία.
Άμεση απόδοση του 0,5% του ΑΕΠ στις συντάξεις και των συσσωρευμένων ποσών από το 20λεπτο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Eίχε προηγηθεί το κάλεσμα από τα Συνδικάτα: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ- ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

“Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε σωματείο που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, την κρίση, το φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά το λογαριασμό των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να διαδηλώσουμε μαζικά την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7:30μμ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Σήμερα την ώρα που η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ετοιμάζονται νέες  ανατιμήσεις φωτιά από 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά είδη. Οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν πάρει φωτιά. Οδηγούνται  χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις μειώνονται, δεν φτάνουν ούτε για 15 μέρες. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η  κυβέρνηση της ΝΔ  προκαλούν, ότι παίρνουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με ψίχουλα που τα παίρνει ο άνεμος.

Κάνουμε μαχητικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα, προετοιμαζόμαστε για  απεργιακή απάντηση, κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών.

Παίρνουμε θάρρος και παράδειγμα από τις δεκάδες εστίες αντίστασης και αγώνα που έχουν ξεσπάσει σε COSCO, ΛΑΡΚΟ, Λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας, EFOOD, ΟΑΣΘ. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον σπουδαίο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, κόντρα στην εργοδοσία, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων και στις δυνάμεις καταστολής.

Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε:

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 660 ευρώ
-7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
-Επαναφορά κατακτήσεων, όπως οι τριετίες, η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, η κυριακάτικη αργία, η πληρωμή υπερωριών κ.ά.
-Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.
-Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.
-Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις.
-Κατάργηση στην πράξη των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

-Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
-Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
-Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
-Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

-Καμία εμπλοκή για οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο.
-Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις. Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα.
-Η χώρα μας να μη γίνει ορμητήριο για την επιδρομή των ιμπεριαλιστικών γερακιών του πολέμου.
-Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Συνταξιούχοι και Συνδικάτα Εργαζομένων Μεσσηνίας: “Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass!”-Συγκέντρωση την Πέμπτη στην Καλαμάτα
To Top