ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα “άστεγη” η οικογένεια που της κάηκε το σπίτι

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ

4 ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο σπίτι τους η οικογένεια του Ηλία και της Μπιλιάννα Γεωργοπούλου δεν έχει βρει ακόμα σπίτι να νοικιάσει, με την αγωνία τους και την απογοήτευση να εντείνονται όσο περνούν οι μέρες.

Μέχρι στιγμής φιλοξενούνται προσωρινά σε συγγενικό τους σπίτι, στον αδελφό του Ηλία, μια λύση αναγκαστική και προσωρινή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρώτες ώρες μετά την ολοσχερή καταστροφή του σπιτιού τους.
Η οικογένεια εξακολουθεί να βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας “στον δρόμο”, στην πλατεία Όθωνος, στο περίπτερο που δουλεύει η Μπιλιάννα.

Η μικρή τους κόρη Γεωργία-Παναγιώτα, μόλις 18 μηνών, κοιμόταν στο “πάρκο” της, δίπλα ακριβώς από το περίπτερο, κάτω από μια μικρή τέντα για να την προστατεύει από τον ήλιο, το μεσημέρι που το MessiniaLIVE τους επισκέφτηκε ξανά για να μάθουμε την εξέλιξη της κατάστασής τους.

Η αγάπη του κόσμου, που “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή την οικογένεια, είναι συγκλονιστική και μεγαλειώδης, ωστόσο εκείνο που μας επεσήμαναν είναι ότι η δοκιμασία τους συνεχίζεται καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί ένα σπίτι για να στεγαστούν μόνιμα με τα παιδιά τους.

Η ανεύρεση ενός σπιτιού θα ενεργοποιήσει και τη γενναία βοήθεια που τους παρέχει η Μητρόπολη Μεσσηνίας– θα αγοράσει όλη τους την οικοσκευή και ό,τι άλλο χρειάζεται για να στηθεί το νοικοκυριό τους, ενώ όπως μας πληροφόρησαν οι ίδιοι, επαγγελματίας της Καλαμάτας προσφέρει όλα τα χρώματα που θα χρειαστούν για να βάψουν το σπίτι που θα νοικιάσουν. Πρωταρχική προϋπόθεση όμως είναι να βρεθεί το σπίτι, να ξεκινήσουν να το στήνουν και να επανέλθει η ζωή τους στην κανονικότητα.
Να υπενθυμίσουμε ότι έχει εγκριθεί για την οικογένεια το ποσό των 3.000 ευρώ από τον Δήμο Καλαμάτας, που αναμένεται να δοθούν στην οικογένεια, ως έκτακτο οικονομικό βοήθημα.

Έχουν δεχτεί βοήθεια και πράγματα από τον κόσμο, τα οποία παραμένουν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό τους!
Όσο περνούν οι μέρες και δεν βρίσκεται τίποτα η οικογένεια απογοητεύεται. Το Σάββατο είδαν ένα παλιό σπίτι στη Μπουλούκου, που ήταν κλειστό για πάνω από 10 χρόνια και ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο, και αμέσως αναθάρρησαν ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτό, με την ιδιοκτήτρια να είναι θετική. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο δεν προχώρησε η συμφωνία.

Η οικογένεια απευθύνει έκκληση ακόμα μια φορά, αν κάποιος έχει προς ενοικίαση σπίτι για τετραμελή οικογένεια να επικοινωνήσει μαζί τους στα τηλέφωνα 6988028502, που είναι το κινητό του Ηλία Γεωργόπουλου ή στο 27213-01638, που είναι το τηλέφωνο του περιπτέρου στην Όθωνος.

Πίσω στις στάχτες και τα αποκαΐδια γύρισε ο Ηλίας Γεωργόπουλος, ψάχνοντας να βρει αν κάτι έχει διασωθεί από την καταστροφική φωτιά. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ακόμα ένα πρόβλημα, καθώς η φωτιά έκαψε όλα τα επίσημα προσωπικά τους έγγραφα, ταυτότητες κλπ, και τώρα πρέπει από την αρχή να κάνουν και αυτές τις διαδικασίες. Στην προσπάθειά του να περιμαζέψει κάτω από τα αποκαΐδια οτιδήποτε θα του είναι χρήσιμο, ο Ηλίας μας είπε ότι βρήκε τον βαφτιστικό σταυρουδάκι της μεγάλης του κόρης, Έφης, και ήταν και αυτό μια παρηγοριά, αφού με το σπίτι κάηκαν και όλες τους οι αναμνήσεις και πράγματα που είχαν μεγάλη συναισθηματική αξία για τους ίδιους…

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Ακόμα “άστεγη” η οικογένεια που της κάηκε το σπίτι
To Top