ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε νέο σπίτι για την τετραμελή οικογένεια Γεωργόπουλου

Ευχάριστα τα νέα για την τετραμελή οικογένεια του Ηλία και της Μπιλιάννα Γεωργοπούλου, καθώς σήμερα βρήκαν σπίτι και νοίκιασαν!
Μετά την τραγωδία που τους βρήκε με την ολοσχερή καταστροφή του σπιτιού και των πραγμάτων τους φαίνεται πως η τύχη τους χαμογέλασε και σήμερα βρέθηκε το σπίτι που θα στεγάσει την οικογένεια. Πρόκειται για ένα τριάρι στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στο Δημοτικό Σχολείο της 8χρονης Έφης, και κοντά στη δουλειά της μητέρας της, όπως ακριβώς επιθυμούσαν και οι ίδιοι, ώστε το παιδί τους να μην αλλάξει περιβάλλον.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Ηλίας Γεωργόπουλος είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα σπίτι για να στεγαστεί η οικογένειά του. Είχε απευθυνθεί σε μεσίτες, σε γνωστούς και φίλους, αλλά και μέσω του Messinialive η οικογένεια απηύθυνε έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για να μείνουν, μιας και φιλοξενούνταν προσωρινά στο σπίτι του αδελφού του.

Οι μέρες περνούσαν με την αγωνία να βρεθεί μια μόνιμη στέγη για την οικογένεια, που ταυτόχρονα είχε να διαχειριστεί την απώλεια της περιουσίας τους, των κατοικιδίων τους, των πραγμάτων τους και της καθημερινότητάς τους. Είχαν να διαχειριστούν και το συναισθηματικό κομμάτι, κυρίως όμως την ψυχική κατάσταση των παιδιών τους, που έδειχναν σοκαρισμένα και ανήσυχα από όλη αυτή τη δραματική αλλαγή.

Οι πρώτες ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά ήταν πολύ δύσκολες για αυτούς και δραματικές, ωστόσο έπαιρναν δύναμη και κουράγιο από τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου που τους συμπαραστάθηκε από την αρχή, και προσέτρεξε στη δοκιμασία της οικογένειας. Στο πλευρό τους βρέθηκε και η Μητρόπολη Μεσσηνίας, με τη γενναιόδωρη προσφορά της να αγοράσει όλη τους την οικοσκευή, αλλά και ο Δήμος Καλαμάτας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τους δοθεί το έκτακτο οικονομικό βοήθημα των 3.000 ευρώ. Ήδη νωρίτερα σήμερα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος.

Μια νέα αρχή για την τετραμελή οικογένεια ήδη ξεκινάει, με τους ίδιους να πιστεύουν πως τα δύσκολα πέρασαν και να ευελπιστούν πως μόνο καλύτερα τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Μαίρη Περδικέα

Βρέθηκε νέο σπίτι για την τετραμελή οικογένεια Γεωργόπουλου
To Top