ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος χρησμός Νίκα για το πολιτικό του μέλλον

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ

Σε θολά νερά και με κλειστά χαρτιά σχετικά με το πολιτικό του μέλλον στην Κεντρική πολιτική ή αυτοδιοικητική σκηνή κινήθηκε και σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Για άλλη μια φορά η δήλωσή του ενέπλεξε μέσα πολλούς παράγοντες και ισορροπίες και κινήθηκε μεταξύ …Αθήνας και Καλαμάτας, συνεργατών και υποστηρικτών, τονίζοντας βέβαια ότι έχουμε μπει σε “προεκλογική περίοδο που είναι η χαρά των δημοσιογράφων”!
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας θα περιμένει να περάσει και το καλοκαίρι για να ανοίξει τα χαρτιά του, και σίγουρα δεν έχει λόγο να βιάζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απέχει από πολιτικά τραπέζια και συνεστιάσεις προεκλογικού χαρακτήρα…

Τόνισε επίσης ότι επικρατεί “ρευστότητα” και πως ο ίδιος μπορεί να λειτουργήσει “μόνο σε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο”.

Με τη συχνή παρουσία του σε διάφορα γεγονότα κι εκδηλώσεις και λόγω της επαφής του με τον κόσμο, θα λέγαμε ότι κάνει μια άτυπη αλλά ουσιαστική δημοσκόπηση και βολιδοσκόπηση θέσεων αλλά και προσώπων.
Από την καθημερινή επαφή που έχουμε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας μας έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι θεωρώντας τον εαυτό του ότι πέτυχε σε πολλά ζητήματα – που δεν θα απαριθμήσουμε τώρα – καλοβλέπει μια πολιτική αναβάθμιση προς την Κεντρική πολιτική σκηνή.
Η θέση του Περιφερειάρχη δεν τον ενθουσιάζει, δεδομένης και της βέβαιης και δεδηλωμένης καθόδου στις κάλπες του Πέτρου Τατούλη.
Ο ίδιος πάντως προτιμά – όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του – ότι θα καταλήξει με δημοκρατικές διαδικασίες στις όποιες αποφάσεις λάβει, με μεγάλο “αγκάθι” για τον ίδιο την απλή αναλογική…

To Top