ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά της φωτιάς που έκαψε το σπίτι της οικογένειας Γεωργόπουλου

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο με τις πρώτες στιγμές της φωτιάς που την Τετάρτη 13 Ιουνίου κατέκαψε και κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι της οικογένειας του Ηλία και της Μπιλιάννα Γεωργοπούλου.

Το επίμαχο βίντεο, που έχει τραβήξει γείτονας από παρακείμενη πολυκατοικία, καταγράφει τα πρώτα λεπτά της φωτιάς, που εκδηλώθηκε αστραπιαία και τύλιξε το σπίτι στις φλόγες. Το βίντεο του Γιάννη Μαγκουρίλου, που έχει αναρτηθεί στο youtube, καταγράφει τα πρώτα λεπτά πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σπίτι, αλλά και αμέσως μετά την άφιξη των πυροσβεστών. Στο βίντεο φαίνεται μια μεγάλη εστία φωτιάς να καίει, με μαύρους καπνούς έξω και σε επαφή με το σπίτι, στην πλευρά του υπόστεγου. Μια δυσανάλογα μεγάλη εστία φωτιάς, εξωτερικά στη μια πλευρά του σπιτιού, καθώς το υπόλοιπο σπίτι διακρίνεται ακόμα ακέραιο. Πρόκειται για τα πρώτα λεπτά της φωτιάς που εκδηλώθηκε και έκανε παρανάλωμα του πυρός το προκάτ σπίτι της τετραμελούς οικογένειας.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει στη διάθεσή της και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, προκειμένου να συμβάλλει ενδεχομένως και αυτό στη διερεύνηση και να αποσαφηνιστούν τα αίτια για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο σπίτι της οικογένειας Γεωργόπουλου.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Ηλία Γεωργόπουλου προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Το MessiniaLIVE τους συνάντησε ξανά σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Όθωνος, καθώς εκεί πλέον είναι και τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Σπίτι δεν έχουν βρει ακόμα να νοικιάσουν, και ψάχνουν.

Το έκτακτο οικονομικό βοήθημα του Δήμου Καλαμάτας, ύψους 3.000 ευρώ, δεν το έχουν πάρει ακόμα, όμως τους ενημέρωσαν ότι μέσα στην εβδομάδα θα εκταμιευτούν τα χρήματα.
Οι κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν επισκεφτεί την οικογένεια, μια κοινωνική λειτουργός και μια παιδοψυχολόγος, και όπως μας είπαν σήμερα υπέβαλαν αίτηση ώστε και τα δύο κοριτσάκια τους να λάβουν μέρος σε προγράμματα του Δήμου. Η 8χρονη Έφη, στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και η 18μηνών Γεωργία-Παναγιώτα να πάει σε Δημοτικό Σταθμό της Καλαμάτας, όπως και δικαιούται.

Μπορεί η πυρκαγιά να κατέστρεψε το σπίτι τους, αλλά οι ίδιοι βρίσκουν το κουράγιο να αισιοδοξούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, εισπράττοντας και όλη αυτή την στήριξη και αγάπη που τους δείχνουν απλοί πολίτες.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top