ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει το ζευγάρι που κάηκε το σπίτι του: “Βοηθήσαμε και εμείς τους πυρόπληκτους στο Μάτι”

ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥΣ

Συγκλονίζει η οικογένεια του Ηλία και της Μπιλιάννας Γεωργοπούλου, που τον Ιούνιο κάηκε ολοσχερώς το σπίτι τους κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο στην Καλαμάτα. Το ζευγάρι έχει νοικιάσει νέο σπίτι και με τη βοήθεια της Εκκλησίας, του Δήμου και δεκάδων συμπολιτών μας μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε. Οι ίδιοι δεν ξεχνούν τις δραματικές ώρες που πέρασαν μετά την καταστροφή όλων των πραγμάτων τους από τη φωτιά, και μάλιστα συγκλονισμένοι από την τραγωδία στο Μάτι έδωσαν και οι ίδιοι βοήθεια στους πυρόπληκτους, συμπαραστεκόμενοι στο δράμα των συμπολιτών μας που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα σπίτια και τους αγαπημένους τους. “Ζήσαμε από την αρχή το δικό μας δράμα”, μας εκμυστηρεύτηκαν, καθώς η φονική φωτιά στο Μάτι ξύπνησε μνήμες από τη δική τους τραγωδία.


Αντικρίζοντας το καμμένο τους σπίτι-Η 13η Ιουνίου είναι μια μαύρη ημέρα για την οικογένεια του Ηλία Γεωργόπουλου

Τρεις μήνες μετά την ολοσχερή καταστροφή από φωτιά του σπιτιού που έμεναν και των πραγμάτων τους, η οικογένεια του Ηλία και της Μπιλιάννας Γεωργοπούλου έχει νοικιάσει νέο σπίτι, τακτοποιήθηκε και ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν στο δράμα τους.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις 13 Ιουνίου, που άφησε μόνο στάχτη και αποκαϊδια, η οικογένεια, που βρέθηκε κυριολεκτικά στο δρόμο, δέχτηκε ένα πρωτόγνωρο “κύμα” συμπαράστασης και στήριξης από συμπολίτες μας, απο την Εκκλησία, τον Δήμο, από επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που προσέτρεξαν να τους βοηθήσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να ξαναστήσουν το σπιτικό τους και να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή τους.

Το MessiniaLive βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο νέο σπίτι της οικογένειας, ένα τριάρι δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα. Το ζευγάρι μαζί με τα δυο τους παιδιά εξέφρασαν για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσοι από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στο δράμα τους.

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Τρεις μήνες μετά την πυρκαγιά ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής για την αιτία που οδήγησε στην ολοσχερή καταστροφή του σπιτιού τους. Ρωτήσαμε τον Ηλία Γεωργόπουλο για ποιο λόγο πιστεύει ότι έχει καθυστερήσει τόσο, και ο ίδιoς εκτιμά ότι λόγω της θερινής περιόδου που μεσολάβησε, πήγε πίσω η υπόθεση του σπιτιού.


Η ξύλινη εικόνα με τον Μυστικό Δείπνο που διασώθηκε από τη φωτιά

Τα βαφτιστικά σταυρουδάκια των παιδιών του και μια ξύλινη εικόνα με τον Μυστικό Δείπνο είναι ότι απέμεινε από το καμμένο σπίτι τους. Ο Ηλίας Γεωργόπουλος μάλιστα, όπως μας δήλωσε, πρόσφατα επέστρεψε στο καμμένο σπίτι και ψάχνοντας τα αποκαϊδια ανακάλυψε και κάποιες φωτογραφίες οικογενειακές που είχαν καεί μόνο περιμετρικά, διασώζοντας έτσι κάποιες αναμνήσεις της οικογένειας.


Η Μπιλιάννα μας εξηγεί πως βρήκαν, σκάβοντας στα αποκαϊδια, φωτογραφίες και ένα οικογενειακό άλμπουμ

Το ζευγάρι έχει αφήσει πλέον πίσω του το δράμα που έζησαν τον Ιούνιο, έχουν κάνει μια νέα αρχή, και εύχονται κανένας να μη ζήσει ανάλογο δράμα και δοκιμασία με τη δική τους, θεωρώντας παράλληλα τους εαυτούς τους τυχερούς μέσα στην ατυχία τους, τόσο γιατί οι ίδιοι επέζησαν, όσο και για την αλληλεγγύη και την αγάπη που οι ίδιοι εισέπραξαν από τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Πουλόπουλος- Μαίρη Περδικέα

To Top