Αθλητισμός

6ο Κύπελλο εθελοντή δότη μυελού: Ο Αθλητισμός κι ο Εθελοντισμός πυλώνες του ανθρωπισμού

Με εξαιρετική επιτυχία και με πρωτοφανή συμμετοχή αθλητών κι αθλητριών, που ξεπέρασαν κάθε άλλη φορά, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην παραλία της Καλαμάτας, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, το 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη κι ο τερματσιμός του 29ου διάπλου του Μεσσηνιακού κόλπου.
Οι συμμετοχές ήταν 210 στο τρέξιμο και 140 στην κολύμβηση, από αθλητές όλων των ηλικιών, ενώ την φετινή διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου και οι πρωταθλητές Γιάννης Καρπουζλής του ΠΑΟΚ και Παπαθεοδώρου.
Και οι δυο διοργανώσεις που υποστηρίχτηκαν ενεργά κι από τον ΣΔΥΜ έστειλαν κι το κοινωνικό μήνυμα, για την εξάπλωσητης ιδέας και της παρακίνησης για δωρεά μυελού των οστών, που αντιμετωπίζει αρκετές περιπτώσεις καρκίνου.
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ήταν και φέτος ο βασικός αγωνιστικός διοργανωτής, και σημαντική ήταν και η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον εμπνευστή και πρωτεργάτη των αγώνων ιατρό Γιάννη Αδαμόπουλο να δηλώνει την ικανοποίησή του για την επιτυχία των αγώνων.
Αργότερα το βράδυ έγιναν οι απονομές και προβλήθηκε βίντεο για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων γινόταν ενημέρωση του κόσμου και εγγραφές εθελοντών δοτών.

Νικητές
Οι έξι πρώτοι νικητές ανά αγώνισμα είναι οι παρακάτω (στην κολύμβηση βραβεύθηκαν οι πρώτες τριάδες ανά ηλικιακές κατηγορίες):

Κολύμβηση
3 χλμ.
Πέτρος Ξενούλης, Λάμπρος Γκουντούμης, Φώτης Κολίπουλος, Βασίλης Τσάκαλης, Νίκος Κουρλιούρος, Γιάννης Αγγουράς.
Πηνελόπη Τηγανέα, Κατερίνα Κονταργύρη, Αθανασία Αθανασοπούλου, Άρτεμις Πατικοπούλου, Ιωάννα Βέλμαχου, Ιωαννα Παπαιωάννου.

1 χλμ.
Παναγιώτης Χάππας, Κώστας Κοντόπουλος, Χρήστος Ράπτης, Δημήτρης Αγγουράς,Νίκος Ξενούλης, Χρήστος Τριβυζάς.
Όλγα Σκιαδοπούλου, Σήλια Λαπιώτη, Ευθυμία Σταθοπούλου, Αναστασία Χάππα, Βασιλική Λούκα, Σοφία Κονταξάκη.

500 μ.
Δημήτρης Σταματίου, Θανάσης Παπαμανωλόπουλος, Ορέστης Βλάσσης, Αλέξανδρος Σολωμάκος, Θανάσης Κοσιφολόγος, Αλκιβιάδης Κωνστάνταρος.
Εριέττα Παπαμανωλοπούλου, Σταυρούλα Λουκαρέα, Ειρήνη Σκιαδοπούλου, Έλενα Λιανού, Ευαγγελία Καντζιλιέρη, Μαρία Λύγουρη
.

Τρέξιμο 5 χλμ.
Οι νικήτριες του αγώνα δρόμου ήταν κατά σειρά: Παναγιώτα Ασημακοπούλου, Ελένη Εξερζόγλου, Ελένη Μιχαλοπούλου, Σταυρούλα Νικολούδη, Μαρία Καραΐσκου, Κατερίνα Κυριακοπούλου.

Οι νικητές ήταν: Γαβριήλ Μακριδάκης, Ηλίας Νικολόπουλος, Δημήτρης Σταματίου, Δημήτρης Ρούτσης, Αλέξανδρος Μιχαλάκης, Δημήτρης Σταυρόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:

Σπ. Γιαννιώτης: “Πρέπει όλοι να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών”

To Top