Αθλητισμός

Σπ. Γιαννιώτης: “Πρέπει όλοι να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών”

Είναι μεγάλη τιμή να γνωρίζεις και να μιλάς με τον άρχοντα της θάλασσας, τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη, που βρίσκεται στην Καλαμάτα! Ένας μοναδικός αθλητής με αξιοζήλευτη καριέρα, γραμμένη από την αρχή ως το φινάλε με χρυσά γράμματα.

Αθλητής πρότυπο, άνθρωπος με αξίες κι αρχές ο Σπύρος Γιαννιώτης

Με 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι αμέτρητα μετάλλια, είναι αυτός που πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στα 10.000μ ανοιχτής θάλασσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κι έχασε το χρυσό μετάλλιο στη… λεπτομέρεια, κέρδισε όμως για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις με το μεγαλείο της ψυχής του. Ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Ολλανδός Φέρι Βέερμαν τερμάτισαν στον ίδιο χρόνο (1.52.59.8), με μια μικρή λεπτομέρεια: ο Έλληνας κολυμβητής, αν και πέρασε πρώτος με το σώμα του τη γραμμή του τερματισμού, χτύπησε δεύτερος την ηλεκτρονική πλακέτα, με τους κριτές να κοιτούν και να ξανακοιτούν το φώτο φίνις, αλλά και την εικόνα από την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, προσπαθώντας να λύσουν τον γρίφο του χρυσού μεταλλίου.

Η προσωποποίηση του ευ αγωνίζεσθαι
Αν κάποιος θέλει ένα παράδειγμα για να εξηγήσει τι ακριβώς είναι το ευ αγωνίζεσθαι, η πιο γνωστή από τις ολυμπιακές αρχές, δεν έχει παρά να του δείξει τον Σπύρο Γιαννιώτη, τόσο μέσα, όσο και έξω από το νερό. Ο Έλληνας κολυμβητής απέδειξε στη διάρκεια του αγώνα του στα 10.000μ ανοιχτής θάλασσας ότι είναι τεράστιος αθλητής, πατώντας όμως στη στεριά απέδειξε για άλλη μια φορά ότι πάνω απ’ όλα είναι σπουδαίος άνθρωπος.
Σε μια απίστευτη κίνηση μεγαλείου ο Σπύρος Γιαννιώτης μπλόκαρε την ένσταση, που ήθελε να καταθέσει η ελληνική πλευρά, με αίτημα να απονεμηθεί και στον Έλληνα πρωταθλητή το χρυσό μετάλλιο, που κρίθηκε στο φώτο φίνις και στην πιο “γρήγορη χεριά” του Ολλανδού αντιπάλου του.
Σεμνός και σπουδαίος, όπως είναι οι πραγματικά μεγάλοι Αθλητές!

Ο Σπύρος έδωσε την εκκίνηση των αγώνων στην Καλαμάτα

Σήμερα βρέθηκε στην Καλαμάτα για τους κολυμβητικούς αγώνες κι έδωσε το δικό του μήνυμα για την εθελοντική προσφορά στην προσπάθεια να αυξηθούν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Μεγάλη τιμή Σπύρο…. Σε ευχαριστούμε για τις νίκες και τα “μαθήματα ζωής”!

To Top