Απόψεις

Αστυνόμευση και Κοινωνία

Με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο της επίθεσης του Αιγύπτιου μαχαιροβγάλτη στην πόλη της Καλαμάτας καλό θα ήταν όλοι οι πολίτες να αναλογιστούν το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην χώρα μας.
Από την μιά μεριά της ζυγαριάς έχουμε να βάλουμε τα επίσημα στοιχεία τα οποία βεβαιώνουν ότι το 80% της βαριάς εγκληματικότητας είναι προϊόν της δράσης μεταναστών.
Καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Χωρίς καμία διάθεση δαιμονοποίησης η πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των πολιτών. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι όλοι οι μετανάστες στην χώρα βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και πάλι το ποσοστό τους σε σχέση με το ποσοστό των φτωχών Ελλήνων δεν αρκεί για να εξηγήσει την αυξημένη συμμετοχή τους στην βαριά εγκληματικότητα.
Εαν δεχθούμε ότι αυτό το επιχείρημα περί «φτώχειας» έχει κάποια βάση για τα εγκλήματα κατά της περιουσίας, πως θα αιτιολογήσουμε τα άλλα βαριά εγκλήματα όπως είναι η ανθρωποκτονία και ο βιασμός. Η μεταναστευτική πολιτική της χώρας είναι προβληματική καθώς επιτρέπει την είσοδο και εγκατάσταση στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού φτωχών αλλοδαπών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας και δεν ξέρουμε από πού προέρχονται.
Είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και μπορούν πολύ εύκολα να είναι επιρρεπείς σε μία πρόκληση και να τελέσουν ένα αδίκημα. Η χώρα μας (δυστυχώς) εισπράττει τους καρπούς μιας ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής.
Στην άλλη μεριά θα βάλουμε την αστυνόμευση και την τιμωρία αυτών που εγκληματούν.
Διαβάσαμε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός ήταν σεσημασμένος αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος!
Το έμψυχο υλικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο μεγαλύτερο ποσοστό πράττει το καθήκον του με τα λιγοστά μέσα που διθέτει και τις σοβαρότατες ελλείψεις σε υποδομές.
Με κίνδυνο της ζωής τους τα ΠΑΙΔΙΑ μας και τα ΑΔΕΛΦΙΑ μας ,γιατί οι αστυνομικοί είναι παιδιά του απλού Ελληνα,του μεσο-μικροαστού (δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα αστυνομικούς που μένουν στα βόρεια προάστεια και απόφοιτους του κολλεγίου…) αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τεράστια προβλήματα.
Το κράτος όμως, όχι μόνο δεν προστατεύει τους πολίτες αλλά όποιον αλλοδαπό συλλάβουν, μετά από λίγο τον αφήνουν ελεύθερο!
Πώς λοιπόν να μην αγανακτήσεις βλέποντας ότι μέσα στην πατρίδα σου επωμίζεσαι μόνο υποχρεώσεις, ενώ όλοι αυτοί που μπήκαν παράνομα και λαθραία στην Ελλάδα, έχουν γίνει «κράτος εν κράτει», διαχειριζόμενοι μόνο προνόμια και παραβάσεις νόμων ατιμωρητί;
Οι Έλληνες πολίτες αδικούνται κατά κόρον από πολιτικούς, νομοθέτες και λαθρομετανάστες.
Πόσο θα αντέξει ένα αδικημένο θυμικό, προτού ξεσπάσει;
Επειδή η ερώτηση είναι ρητορική, επιβάλλεται η άμεση δημιουργία ενός κράτους Δικαίου.
Η επικράτηση τού Δικαίου θα φέρει ισορροπία μεταξύ τών αδικούντων και των αδικουμένων πολιτών.
Σε άλλη περίπτωση θα επικρατήσει «το θηριώδες» τού ανθρώπου και ο ανεξέλεγκτος νόμος τής Ζούγκλας, ο οποίος θα διαλύσει την ανθρώπινη ελληνική κοινωνία!
Με αυτά τα δεδομένα, η κάθε ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά το πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα αν αυτό αρκεσθεί σε ευχολόγια και δεν προχωρήσει σε πράξεις ουσιαστικές που θα λύνουν άμεσα και οριστικά το θέμα!


Του Δημήτρη Κουκούτση
Ανεξάρτητου Βουλευτή

Αστυνόμευση και Κοινωνία
To Top