ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κεντρικόν”: Ο εθελοντισμός επιβεβαίωσε πως “όλοι μαζί μπορούμε”-Πάνω από 13.000 γεύματα αγάπης πάνω από 25 Κυριακές

Από την αρχή της καραντίνας τον Νοέμβριο, μέχρι και σήμερα ετοίμαζαν και προσέφεραν γεύματα αγάπης σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Με επικεφαλής την επιχείρηση "Κεντρικόν" και τη συνεργασία και συνδρομή δεκάδων τοπικών επιχειρήσεων έφεραν σε πέρας μια αποστολή που φάνταζε ακατόρθωτη. Για 25 και πλέον Κυριακές και αργίες οι εθελοντές ήταν εκεί για να μαγειρέψουν και να διανείμουν ζεστά σπιτικά γεύματα, αλλά και ρούχα και παιχνίδια για οικογένειες με μικρά παιδιά, που είχαν δηλώσει πως έχουν ανάγκηΠάνω από 10 μεσσηνιακές επιχειρήσεις συνεργάστηκαν άψογα, μέσα στην πανδημία, και συνέβαλαν έστω και με αυτό τον τρόπο, στην προσφορά Κυριακάτικου γεύματος, προσφέροντας χαμόγελα ανακούφισης και ευγνωμοσύνης σε συμπολίτες μας που εν μέσω πανδημίας τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Οικογένειες που οι γονείς βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ή είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι. Η πανδημία απέδειξε ότι οι ανάγκες αυξάνονται απίστευτα σε οικονομικά και υγειονομικά δύσκολους καιρούς, που δοκιμάζουν την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα ενεργοποιούνται και οι εθελοντικές δυνάμεις προσφοράς και αλληλεγγύης.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ 450 ΜΕΡΙΔΩΝ ΦΑΓΗΤΟΥ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η εθελοντική δράση παρασκευής και διανομής καλομαγειρεμένου φαγητού σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2020 μια μεγάλη ομάδα εθελοντών με εμπνευστή τον ιδιοκτήτη του μεζεδοπωλείου "Κεντρικόν" Παναγιώτη Μπούχαλη.
Αρχικά η δράση ετοίμασε 80- 100 μερίδες αλλά ο αριθμός ολοένα κι αυξανόταν και σήμερα διανεμήθηκαν 450 μερίδες φαγητού που ετοίμασαν οι εθελοντές σεφ με επικεφαλής τον σεφ του καταστήματος Αλέξανδρο Παπαδάκη, συσκεύασαν και διένειμαν με το ίδιο μεράκι αλλά και με συγκίνηση πολλοί εθελοντές. Και σήμερα η δράση στηρίχτηκε από την ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ, την Τασούλα Φοίφα και το Εργαστήρι Αρτοποιίας του Παύλου Χριστόπουλου.

Το Messinialive εθελοντικά κάλυψε από την αρχή την σπουδαία, ανιδιοτελή και ανθρώπινη δράση της ομάδας του "Κεντρικόν" και των εθελοντών και σήμερα όλα τα παιδιά είχαν ανάμεικτα συναισθήματα: ικανοποίησης και μεγάλης ευχαρίστησης που κατάφεραν για περισσότερες από 25 φορές (Κυριακές και εορταστικές αργίες) να μοιράσουν απλόχερα αγάπη με αυτά τα γεύματα αγάπης αλλά και συγκίνησης που μια τόσο μεγάλη προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί.

Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο κατάστημα λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν λειτουργεί κι ανέκαθεν στηρίζει άτομα ή και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία και αναφορά πρέπει να γίνει στις τοπικές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, που στήριξαν ουσιαστικά και εμπράκτως την εθελοντική αυτή δράση προσφέροντας χρήματα, προϊόντα ή και εργασία, σε άλλη μια επιβεβαίωση του "όλοι μαζί μπορούμε"!

Από μια τέτοια δράση που γίνεται -εν μέσω πανδημίας και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των υγειονομικών μέτρων-, με διακριτικότητα, με αγάπη κι αλτρουισμό και υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, κερδίζει όλη η κοινωνία, αφού επιτυγχάνεται τόσο η σίτιση ατόμων που δυσκολεύονται αλλά παράλληλα δυναμώνουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Κι αυτό γιατί η ηθική ικανοποίηση, η αίσθηση ότι βάζω ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της προσφοράς, συνειδητοποιώντας την αξία της, έκανε πολλούς ανθρώπους καλύτερους!

To Top