ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς για 1.000.000 μαθητές

Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει αύριο στις 9:00, το πρώτο κουδούνι για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου και 210.000 λυκείου.
Από το υπουργείο Παιδείας, διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι στη θέση τους: «Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών -αριθμός που αποτελεί ρεκόρ- έχουν καλυφθεί τα κενά των δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίνεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των ολοήμερων.
Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.), ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.
Για τους «καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» κάνει λόγο και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
«Οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τα βιβλία στα θρανία. Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά επιστροφή στην κανονικότητα» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος αύριο το πρωί θα παραστεί στο δημοτικό σχολείο Πέρδικας, στην Αίγινα.

«Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, αλλά έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά βήματα και είμαστε σε φάση υλοποίησης και άλλων σχεδίων» σημειώνει επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ – Ναυτεμπορική

Αύριο το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς για 1.000.000 μαθητές
To Top