Υγεία

60 Οδοντίατροι ενημερώθηκαν για να βελτιώσουν το χαμόγελό μας

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

O Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας συνεχίζοντας την προσπάθειά του να προσφέρει στα μέλη του την απαραίτητη συνεχιζόμενη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, διοργάνωσε σήμερα το πρωί ημερίδα ορθοδοντικής στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα.

Η ορθοδοντική ως ειδικότητα της οδοντιατρικής, έχει μεγάλη σημασία στην αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της στοματογναθικού περιοχής και καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η συνεργασία οδοντιάτρου ορθοδοντικού.
Για άλλη μία φορά – η πέμπτη μέσα στη χρονιά – ο Οδοντιατρικός σύλλογος έφερε στην πόλη ένα εκλεκτό επιτελείο ομιλητών, το οποίο και αποτελούσαν σήμερα ο Ιωσήφ Σηφακάκης, Επίκουρος καθηγητής εργαστηρίου ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιώργος Δαμανάκης, Δρ. ορθοδοντικός, επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΠΑ, ο Βασίλης Σταθόπουλος, ορθοδοντικός απόφοιτος του πανεπιστημίου Pacific των Hνωμένων Πολιτειών, η Μαριέττα Τσόπελα, ιατρός πνευμονολόγος-φυματιολόγος και ο Παναγιώτης Κουσούλης στρατιωτικός ιατρός, ωτορινολαρυγγολόγος και Πρόεδρος της Ιατρικής εταιρίας Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο μοριοδοτήθηκε,σύμφωνα με το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επιστημονικής εκπαίδευσης οδοντιάτρων της Ελληνικής οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και συμμετείχαν 60 οδοντίατροι από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Εκτός από τις ορθοδοντικές λύσεις διαφόρων οδοντιατρικών προβλημάτων που αναλύθηκαν διεξοδικά, στο δεύτερο θεωρητικό μέρος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της υπνικής άπνοιας από την μεριά του οδοντιάτρου του και του πνευμονολόγου σε μία ενότητα που έγινε με συνεργασία των κυρίων Σταθόπουλου, Κουσούλη και της κ.Τσόπελα.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μίλησαν στην κάμερα του Messinialive.

To Top