Μουσική

Αφιέρωμα στη Μικρασιάτισσα στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Σπουδαία σύμπραξη από την Ενωση Μικρασιατών Μεσσηνίας “Η Ιωνία”, την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρής Μαντίνειας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με ελεύθερη είσοδο.

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Μικρασιάτισσας λαϊκής στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, με τίτλο “Δεν έχει τέρμα ο δρόμος μου…”, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 20:00, στο αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει καλωσόρισμα από την πρόεδρο της Ενωσης Μικρασιατών Φωτεινή Κοτσογλανίδη, χαιρετισμούς και μια οπτικοακουστική παρουσίαση της ζωής, της προσωπικότητας και του έργου της Ευτ. Παπαγιαννοπούλου, από την Αντωνία Παυλάκου και την Τίνα Κουτσουμπού της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναγιώτης Μάλαμας και η Ηρώ Κωνσταντοπούλου, με συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, θα τραγουδήσουν στίχους που έγιναν μεγάλες επιτυχίες της Ευτ. Παπαγιαννοπούλου, από διάφορους
συνθέτες και ερμηνευτές.
Ο Χορευτικός Ομιλος “Λεύκιππος” θα αποδώσει μικρασιατικούς χορούς.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της αίθουσας, με μικρασιάτικα και ποντιακά εδέσματα.
Την επιμέλεια του οπτικού υλικού και των κειμένων έχουν οι Ελένη Υψηλάντη, Αντωνία Παυλάκου και Τίνα Κουτσουμπού, ενώ η συνολική επιμέλεια της εκδήλωσης ανήκει στη Φωτεινή Κοτσογλανίδη.

Αφιέρωμα στη Μικρασιάτισσα στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
To Top