ΠΟΛΙΤΙΚΗ

3.500.000 ευρώ για οδικό δίκτυο Ταϋγέτου και Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου

Χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους δύο νέα έργα στη Μεσσηνία

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους δύο νέα έργα στη Μεσσηνία, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την χρηματοδότηση με 3 εκατ. ευρώ του έργου «Αποκατάσταση του κύριου οδικού δικτύου του Ταϋγέτου στο Δήμο Καλαμάτας», που συνδέει τις τοπικές κοινότητες του Ταϋγέτου και έχει υποστεί σημαντικές φθορές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016, καθώς και για την χρηματοδότηση του έργου «Επισκευή και άρση επικινδυνότητας του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου» με 442.000 ευρώ.

Για την χρηματοδότηση αυτών των δύο κρίσιμων έργων για την τοπική κοινωνία ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε:

«Σε συνέχεια της επίσκεψής μας στη Μεσσηνία τον Φεβρουάριο και σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας & Μεσσήνης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο κρίσιμα έργα για την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών στη Μεσσηνία. Η βελτίωση του οδικού δικτύου στον Ταΰγετο θα συμβάλει σημαντικά στις ασφαλέστερες μετακινήσεις των κατοίκων, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής.
Επιπλέον, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για τη χρηματοδότηση της επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου. Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές της χώρας».

ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:

Α) Γιαννιτσάνικα – Ελαιοχώρι – Περιβολάκια – Εθνική Οδός
Β) Εθνική Οδός – Καρβέλι – Λαδά – Εθνική Οδός
Γ) Εθνική Οδός – Νέδουσα – Μαχαλάς – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.

ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, “Επειδή το έργο πρέπει να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση το μεσημέρι της προσεχούς Τρίτης 24 Απριλίου 2018.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας έχει κατ’ επανάληψη ευχαριστήσει τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρίτση για το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύει, σχετικά με την επίλυση προβλημάτων της γενέτειράς του”.

Διαβάστε και αυτό:

Χαρίτσης για Δημοτικό Πεταλιδίου: “Ντρέπομαι και ζητώ συγγνώμη!”

3.500.000 ευρώ για οδικό δίκτυο Ταϋγέτου και Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου
To Top