Επιχειρείν

Τουριστικό Ταϋγέτου: 200 ευρώ η τιμή εκκίνησης για την καφετέρια

ΜΙΣΘΩΣΗ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ 5
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας θα συζητηθεί αύριο, Τετάρτη 18 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι, η κατάρτιση των όρων διακήρυξης της δημόσιας φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της καφετέριας στην Αλαγονία και συγκεκριμένα στο 34ο χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Σπάρτης, στον Ταΰγετο.

Πρόκειται για λυόμενη ξύλινη κατασκευή 90,88 τμ. με δικαίωμα χρήσης των θέσεων στάθμευσης του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου.

Η καφετέρια θα εκμισθωθεί με δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία με φανερή διαδικασία προσφορών. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, ορίζονται τα 200 ευρώ (μηνιαίο μίσθωμα). Το μηνιαίο ενοίκιο που θα επιτευχθεί στη δημοπρασία θα ισχύει για ένα χρόνο, και στη συνέχεια θα αναπροσαρμόζεται ετησίως. Σιωπηρή αναμίσθωση ή υπεκμίσθωση του μισθίου απαγορεύεται.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 5 χρόνια με δυνατότητα παράτασης 5 ετών, και ο μισθωτής θα το λειτουργήσει ως καφετέρια με υποχρέωση να βρίσκεται σε λειτουργία όλο τον χρόνο.

Όπως επισημαίνεται, το ακίνητο εκμισθώνεται στην πραγματική του κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα (ως έχει).
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδεικνύει ότι ο μισθωτής έχει επισκεφθεί το ακίνητο, και γνωρίζει σε ποια πραγματική και νομική κατάσταση βρίσκεται και δεν διατηρεί καμία επιφύλαξη.
Τέλος, επισημαίνεται ότι για τη συντήρηση του ακινήτου (αντικαταστάσεις, επισκευή ζημιών, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού) έχει αποκλειστικά ευθύνη ο μισθωτής.

Μ.Π.

Αναλυτικά οι όροι διακήρυξης, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά εδώ:
http://www.kalamata.gr/images/eggrafa_OE/OE_2018_17_06

Τουριστικό Ταϋγέτου: 200 ευρώ η τιμή εκκίνησης για την καφετέρια
To Top