ΚΟΙΝΩΝΙΑ

16 Nαυαγοσώστες για 4 μήνες θα προσλάβει φέτος ο Δήμος Καλαμάτας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ

Συνολικά 16 άτομα θα προσλάβει ο Δήμος Καλαμάτας ως ναυαγοσώστες για 4 μήνες [Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβρη] με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 3 μηνών με δυνατότητα επέκτασης κατά ένα μήνα, μετά την προβλεπόμενη νομοθετική ρύθμιση.

Το θέμα θα συζητηθεί προς έγκριση απόψε στις 20.30 το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Να επισημάνουμε ότι από το Σάββατο 5 Μαΐου τίθεται σε ισχύ το νέο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει επιμήκυνση της περιόδου απασχόλησης των ναυαγοσωστών από 3 μήνες που ήταν μέχρι σήμερα στους 4.

Επιπλέον ο κάθε ναυαγοσώστης θα έχει υπό την επίβλεψη και τον έλεγχό του μια έκταση 200 μ. εκατέρωθεν του πύργου του, [από 300 μ. που ίσχυε]. Προβλέπεται επίσης και 1 συντονιστής μιας ομάδας ναυαγοσωστών[τουλάχιστον 3 ατόμων], ενώ θα διατίθεται και μικρό ταχύπλοο σκάφος τουλάχιστον 5 μέτρων με χειριστή και ναυαγοσώστη μέσα σε αυτό.

Επιπλέον αυξάνονται οι πύργοι από 6 σε 9, οπότε ο Δήμος Καλαμάτας με βάση τις νέες προδιαγραφές και ανάγκες θα προσλάβει 16 ναυαγοσώστες που θα καλύπτουν τις παραλίες του από Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, καθημερινά από τις 10.30. το πρωί έως τις 17.30 το απόγευμα.
Εδώ αναλυτικά το έγγραφο του Δήμου Καλαμάτας:
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ 2018 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

16 Nαυαγοσώστες για 4 μήνες θα προσλάβει φέτος ο Δήμος Καλαμάτας
To Top