ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΣYΜΕΠΟΠ: “Η επισήμανση του ελαιόλαδου “KΑΛAMATA” ΠΟΠ και μη ΠΟΠ”, απόψε στις 19:00

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Με την πρόσφατη καταχώρηση του συλλογικού σήματος ο ΣΥΜΕΠΟΠ επιδιώκει την προώθηση του προϊόντος ΠΟΠ «Καλαμάτα» και μέσω του σημαντικού αυτού εργαλείου μάρκετιννγκ. Το συλλογικό σήμα όμως επιβάλλει τον εναρμονισμό στον στόχο αυτό και της ετικέτας επισήμανσης του ελαιόλαδου. Ετικέτα η οποία, ρυθμισμένη από τον νόμο, αποτελεί το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητάς του προσφερόμενου προϊόντος στον τελικό καταναλωτή. Με στόχο την ανάπτυξη ενός ευρύ διαλόγου και εμβάθυνσης γύρω από το θέμα της ετικέτας κοινό σε όλο το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο ΠΟΠ ή μη ο ΣΥΜΕΠΟΠ οργανώνει σήμερα Πέμπτη 3/5 συνάντηση εργασίας με τον τίτλο “Η επισήμανση του ελαιόλαδου “KΑΛAMATA” ΠΟΠ και μη ΠΟΠ”, στις 18:30 στην αίθουσα του Παλιού Επιμελητηρίου, στην οδό Χρ. Κουμάντου 6.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα: 18 30’ Εγγραφή των προσερχομένων.
18 50’ Χαιρετισμός στους συμμετέχοντας
19 00’ Θανάσης Μαυρούλης, πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ: «Η σωστή
σύνταξη καθιστά την ετικέτα το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητας του ελαιόλαδου. Το συλλογικό σήμα της ΠΟΠ “KAΛAMATA”»
19 20’ Κωνσταντίνος Λέλης ΕΛΓΟ (AGROCERT), Γενική Δ/νση Διασφάλισης Ποιότητας: «Η επισήμανση ελαιολάδου ΠΟΠ “KAΛAMATA”.

19 40’ Συζήτηση μέχρι εξάντλησης των θεμάτων.

Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας παραγωγής ελαιόλαδου και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις συσκευασίας και/ή εμπορίας του ελαιόλαδου ΠΟΠ όπως και του συμβατικού.
Στόχος της συνάντησης η ενημέρωση και η εμβάθυνση των προβλημάτων γύρω από την ορθή σύνταξη της ετικέτας στα πλαίσια μιας κουλτούρας πληροφόρησης του καταναλωτή βασισμένη στην διαφάνεια, στην σοβαρότητα και την αξιοπιστία του μηνύματος για την κατάκτηση της εμπιστοσύνης του.

ΣYΜΕΠΟΠ: “Η επισήμανση του ελαιόλαδου “KΑΛAMATA” ΠΟΠ και μη ΠΟΠ”, απόψε στις 19:00
To Top