Το δικό μου Σχολείο

Yποτροφίες για Μεσσήνιους μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου από το Κολλέγιο Ανατόλια

Εξετάσεις Εισαγωγής και Υποτροφιών για το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια  

 Εγγραφές έως τις 30 Απριλίου 2024

για τις εξετάσεις εισαγωγής και υποτροφιών για την Α΄ Γυμνασίου

 Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στην προσπάθειά του να προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε μαθητές και μαθήτριες με περιορισμένα οικονομικά μέσα, το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει και φέτος ένα σημαντικό αριθμό υποτροφιών σε παιδιά από όλη την Ελλάδα. Οι υποτροφίες για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αφορούν μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια.  Οι  εξετάσεις είναι κοινές για όλους τους μαθητές και μαθήτριες είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους από κάποια υποτροφία είτε όχι. Οι υποψήφιοι/ες θα διαγωνιστούν στη χρήση της γλώσσας – ελληνικής και αγγλικής – και της απλής μαθηματικής σκέψης.

Όλοι οι μαθητές/τριες έχουν τη δυνατότητα, με βάση την επίδοσή τους στη γραπτή δοκιμασία, να διεκδικήσουν είτε υποτροφίες διδάκτρων (15%-100%) που συνεκτιμούν επίδοση και οικογενειακό εισόδημα του μαθητή/της μαθήτριας, είτε τιμητικές υποτροφίες (έκπτωση 10% επί των διδάκτρων), ανεξαρτήτως εισοδήματος, βάσει της ακαδημαϊκής επίδοσης στις εισαγωγικές εξετάσεις.

 Υπολογίζεται ότι σήμερα τουλάχιστον το 28% του συνολικού μαθητικού και φοιτητικού σώματος του Κολλεγίου Ανατόλια λαμβάνει πλήρη ή μερική υποτροφία. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης.

  1. Εξετάσεις Υποτροφιών για την Α’ Γυμνασίου

Ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός θα διαθέσει φέτος τουλάχιστον 31  πλήρεις ή/και μερικές υποτροφίες σε παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2024 – 2025 στην Α΄ Γυμνασίου. Συγκεκριμένα:

– Υποτροφίες διδάκτρων 100% σε εννέα (9) μαθητές/τριες

– Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων (Οικοτροφείο) σε  τουλάχιστον (2) μαθητές/τριες

– Υποτροφίες διδάκτρων 75% σε τουλάχιστον τρεις (3) μαθητές/τριες

– Υποτροφίες διδάκτρων 15% έως 50% σε τουλάχιστον εννέα (9) μαθητές/τριες

– Τιμητικές υποτροφίες 10% στους οκτώ (8) πρώτους σε βαθμολογία μαθητές/τριες ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Μαΐου 2024, στο Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στις 30 Απριλίου 2024.

  1. Υποτροφίες διδάκτρων και διδάκτρων – τροφείων (διαμονή στο οικοτροφείο) για την Α΄ Λυκείου

Το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει υποτροφίες για φοίτηση στην Α΄ Λυκείου οι οποίες καλύπτουν 15 έως 50% του κόστους των διδάκτρων φοίτησης. Οι υποτροφίες απονέμονται μέσα από μια διαδικασία εξετάσεων και συνεντεύξεων.  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές/τριες που έχουν άριστα ως τελικό βαθμό στην Γ’ Γυμνασίου (Γ.Μ.Ο. >18,5). Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου.

Ταυτόχρονα προσφέρονται και δύο υποτροφίες με διαμονή στο Οικοτροφείο για μαθητές/τριες που φοιτούν σε σχολεία εκτός του Ν. Θεσσαλονίκης.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Α’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουνίου 2024, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στη Θεσσαλονίκη.

 

  1. Υποτροφίες με διαμονή στο Οικοτροφείο για μαθητές/τριες της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου, που φοιτούν σε Γυμνάσιο  της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έως δύο πλήρεις υποτροφίες με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια για την Α΄ τάξη Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2024-2025 και μέχρι την αποφοίτηση του/της.  Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν το κόστος διδάκτρων, διαμονής στο οικοτροφείο του σχολείου στη Θεσσαλονίκη, και διατροφής.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου 2024, στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 20 Μαΐου 2024.

  1. Υποτροφίες με διαμονή στο Οικοτροφείο για μαθητές/τριες του Νομού Μεσσηνίας

Tο Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει επίσης έως δύο (2) πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές/τριες του Ν. Μεσσηνίας για φοίτηση στο Λύκειό του. Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν το κόστος διδάκτρων, διαμονής στο οικοτροφείο του σχολείου στη Θεσσαλονίκη, και διατροφής. Η μία υποτροφία προσφέρεται από το καταπίστευμα που έχει συσταθεί στη μνήμη Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και Nicole Van Fulpen Alevizopoulos. Η δεύτερη υποτροφία θα καλυφθεί από το καταπίστευμα του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου 2024, στην Καλαμάτα. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 20 Μαΐου 2024.

 

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα https://parent.anatolia.edu.gr/#/auth/login. Την αίτηση για υποτροφία θα πρέπει να συνοδεύουν η φορολογική δήλωση, το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας, και το Ε9 και των δύο γονέων.

Πληροφορίες: Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλια, τηλ. 2310 398 203/317, email:  Email: scholarship@anatolia.edu.gr

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. ο Πρόγραμμα Υποτροφιών έλαβε τη σημερινή του μορφή τη δεκαετία του ΄’60, και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί σχεδόν 2.000 υποτροφίες σε παιδιά από όλη την Ελλάδα. Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης τα τελευταία πέντε (5) χρόνια, για μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια και σπουδαστές του ACT- American College of Thessaloniki, έχει ξεπεράσει τα 21 εκ. δολάρια.

To Top