ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 ενεργά μέλη έφτασε το “Καλαμάτα 2030”

Σημαντική ημέρα η σημερινή για το κίνημα ιδεών και προτάσεων βελτίωσης της πόλης “Καλαμάτα 2030” που έφτασε τα 100 μέλη.
Το “Καλαμάτα2030” έφτασε τα 100 ενεργά μέλη και περίπου τα 2.000 άτομα που ακολουθούν τις πρωτοβουλίες της ομάδας!
Οι ίδιοι γράφουν: “Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και ανιδιοτέλεια για την πόλη, για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας, για μια Καλαμάτα του μέλλοντος πλήρως προσβάσιμη και δίκαιη για όλους. Τα καλύτερα έρχονται”.

Η ομάδα του Καλαμάτα 2030 θα λέγαμε ότι αποτελεί το τοπικό think tank της πόλης, που όμως έχει ακόμα πολλά να προτείνει, αρκετό κόσμο να δεχτεί στους κόλπους του και κυρίως να συνεχίσει τις σπουδαίες παρεμβάσεις του, όπως η δωρεά του απινιδωτή στην Τέντα, ή η δωρεάν μελέτες προσβασιμότητας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο.

Φυσικά, όπως κάθε τι νέο, αξιόλογο και δραστήριο έχει δεχτεί “επιθέσεις”, καλόπιστη ακόμα και κακόπιστη κριτική και θα δεχθεί στο μέλλον κι άλλες, όσο ορισμένοι θέλουν να την ταυτίσουν με αυτοδιοικητική κίνηση!
Γενικά το νέο φοβίζει, ειδικά όταν δεν ξέρεις την δύναμή του…
Είναι λογικό, θεμιτό κι αναμενόμενο μέσα σε 100 άτομα, οι 10, 20 να έχουν βλέψεις και σκέψεις.
Όμως το “Καλαμάτα 2030” θεωρούμε ότι ήρθε για να μείνει πέρα από τον χρονικό ορίζοντα που αναφέρει και πέρα από πρόσωπα που πιθανόν θα περάσουν από τις τάξεις του…
Εξάλλου πάντα οι ιδέες, τα σχέδια και γιατί όχι τα όνειρα είναι μακροβιότερα του συμφέροντος!

Θανάσης Πουλόπουλος

100 ενεργά μέλη έφτασε το “Καλαμάτα 2030”
To Top