Απόψεις

Ζαγάκος: Το Aνοιχτό Θέατρο του τόπου μας άξιζε καλύτερη τύχη

Zαγάκος:Ας δούμε κι έξω από το καλύβι μας τι γίνεται και ας αντιγράψουμε σωστές πρακτικές”

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο Ανδρεας Ζαγακος

“Αναμφίβολα απαραίτητο έργο για την πόλη ένα ανοιχτό Θέατρο μεγάλης χωρητικότητας.
Αναμφισβήτητα στην κατασκευή ενός τέτοιου έργου η ασφάλεια και η νομιμότητα είναι δύο παράγοντες που δεν διαπραγματεύονται σε κανένα πολιτικό ή υπηρεσιακό επίπεδο.
Είμαι βέβαιος πως όταν περάσει η επικοινωνιακή καταιγίδα του θέματος και τα στοιχεία του έργου τεθούν μπροστά από στυλό προς υπογραφές τότε τα λόγια θα περισσεύουν και θα φανεί η αλήθεια και τα πιθανά λάθη.
Μια σκέψη όμως με βασανίζει αυτές τις μέρες επι του θέματος.
Δεν θα μπορούσε ένα τέτοιο έργο, αντί να “στριμωχτεί” σε μια γωνιά του αστικού ιστού της πόλης, να “αναπνεύσει” σε κάποιον χώρο του Καλλικρατικού μας Δήμου;
Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης υπάρχουν περιοχές που θα μπορούσαν να υποδεχθούν ένα τέτοια αναπτυξιακό εργαλείο, να ωφεληθούν από αυτό και να δωθεί και με αυτόν τον τρόπο μια μορφή πολιτιστικής και κοινωνικής αποκέντρωσης της πόλης.
Δεν θα ήταν δα και τραγικό να μετακινηθεί κάποιος μέχρι την Θουρία, ή το Πήδημα, ή τον Αρι για να παρακολουθησει μια συναυλία ή μια θεατρική παράσταση.
Όσον αφορά πιθανά προβλήματα ανεύρεσης χώρου, οδικής πρόσβασης κ.λ.π. πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή πρέπει να είναι η δουλειά της πολιτικής ηγεσίας.
Το ανοιχτό Θέατρο του τόπου μας άξιζε καλύτερη τύχη.
Ας ελπίσουμε ότι αλλά μεγάλα έργα τέτοιου χαρακτήρα θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον με μεγαλύτερη ευρύτητα πνεύματος και μεγαλύτερη σοβαρότητα .
Ας δούμε κι έξω από το καλύβι μας τι γίνεται και ας αντιγράψουμε σωστές πρακτικές”.

Ζαγάκος: Το Aνοιχτό Θέατρο του τόπου μας άξιζε καλύτερη τύχη
To Top