Επιχειρείν

Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το διήμερο 27-28 Μαρτίου, η πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης και η #estiasigreece οργάνωσαν στην συμπρωτεύουσα το 3ο Πανελλήνιο συνέδριο Εστίασης.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε στην σημαντική για τον κλάδο εκδήλωση από τον πρόεδρο του Νικο Μαλαπέτσα , τον αντιπρόεδρο Γιώργο Λεβεντάκη και τον ειδικό Γραμματέα Ανδρέα Ζαγάκο.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν και τέθηκαν ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου όπως ενδεικτικά η κατηγοριοποίηση της Εστίασης και της διασκέδασης, της νομοθεσίας για την χρήση της μουσικής, της δημιουργίας ειδικής γραμματείας Εστίασης στο υπουργείο Τουρισμού, το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας και άλλα επιμέρους θέματα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα καθώς και για ότι αφορά την χρήση του αιγιαλού.
Για όλα αυτά οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να προβάλουν τις θέσεις τους με τους υπουργούς Θ. Πλεύρη, Β. Κικίλια, Α. Βεσυροπουλο, Σ. Καλαφάτη, την συντονίστρια Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, βουλευτές όλων των κομμάτων, αυτοδιοικητικούς και άλλους κρατικούς παράγοντες που εμπλέκονται σε θέματα λειτουργίας του κλάδου.

Η δέσμευση για άμεση συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου τόσο με τον κ. Πλεύρη, όσο και με τον κ. Βεσυροπουλο προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση κάποιων από τα χρονίζοντα προβλήματα, είναι από τα θετικά αποτελέσματα του συνεδρίου.

Η συμμετοχή του Ν. Μαλαπέτσα στην οργανωτική επιτροπή, αλλά και η θεματική ομιλία του Α.Ζαγακου με τίτλο “Γίνε ο πρεσβευτής της περιοχής σου” ανέδειξαν τον ρόλο του Συλλόγου της Καλαμάτας σε πρωτεύοντα. Ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η εισήγηση του Καλαματιανού οικονομολόγου Η. Καλφακάκου με τίτλο “Μάγοι και προφήτες: Η τεχνολογία και το μέλλον των επιχειρήσεων”.

Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας
To Top