ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει η νέα γραμμή 8 του Αστικού: Εγκρίθηκε η επιδότηση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας

Εγκρίθηκε η διαπραγμάτευση της επιδότησης της νέας  γραμμής 8 του Αστικού ΚΤΕΛ “Μαρία Κάλλας-ΟΣΕ”, από τον Δήμο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Τετάρτης ενέκρινε τη διαπραγμάτευση της επιδότησης που έγινε με το Αστικό ΚΤΕΛ το οποίο εκπροσώπησε στη συνεδρίασή της Οικονομικής Επιτροπής ο Πρόεδρος του Αστικού, Θανάσης Πατικόπουλος. Η διαπραγμάτευση κατέληξε οτι ο Δήμος Καλαμάτας θα στηρίξει οικονομικά τη νέα  γραμμή για τα τρία πρώτα χρόνια με επιδότηση.

Συγκεκριμένα, θα επιχορηγήσει με 41.000 ευρώ τη γραμμή φέτος, με 29.500 ευρώ το 2024 και με 19.000 το 2025. Σχεδόν με 90.000 ευρώ λοιπόν θα είναι η στήριξη του Δήμου Καλαμάτας στη νέα γραμμή που θα συνδέσει το ανατολικό τμήμα της Καλαμάτας με το κέντρο, μια νέα γραμμή για μια περιοχή που μέχρι σήμερα δεν είχε συγκοινωνία.

Να υπενθυμίσουμε οτι πρόσφατα ο Δήμος αναβάθμισε την οδό Μαρία Κάλλας, κατασκευάζοντας πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου, εγκαθιστώντας φωτισμό με φωτοβολταϊκά, και στέγαστρο για τη στάση του Αστικού ΚΤΕΛ. Ο δρόμος εκσυγχρονίστηκε διασφαλίζοντας την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, και πλέον είναι θέμα ημερών να “υποδεχτεί” και τη νέα γραμμή του Αστικού που θα διασχίζει την οδό.

Η διαδρομή που θα ακολουθεί το λεωφορείο της νέας γραμμής 8

Η διαδρομή της θα είναι η εξής : Αφετηρία στην οδό Φραντζή, αριστερά στη Νέδοντος,
αριστερά στην ΠαλαμάΎδρας, αριστερά στην ΞενοφώντοςΒασΌλγας, δεξιά στην Ακρίτα,
αριστερά στην Κρήτης, αριστερά στην Ηρώων, δεξιά στην Λακωνικής, αριστερά στην Σφακιανάκη, δεξιά στην Καλλιπατείρας, αριστερά στην Μαρίας Κάλλας, δεξιά στην Ρέας, αριστερά στην Σειρήνων, αριστερά στην Περιβολακίων, και επιστροφή μέσω της Μαρία ΚάλλαςΚαλλιπατείραςΣφακιανάκηΛακωνικήςΗρώωνΚρήτηςΑκρίταΒασΓεωργίου και Τέρμα στην Φραντζή.

Η διαδρομή θα είναι κυκλική, μήκους 8 περίπου km,
Θα εξυπηρετείται από δύο μικρά και ευέλικτα λεωφορεία (minibus),
H συχνότητα εκτέλεσης δρομολογίων θα είναι ανά 30 λεπτά.
Θα εκτελούνται δύο (2) δρομολόγια την ώρα για :
-δεκατρείς (13) ώρες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη,
-δεκαέξι (16) ώρες κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή,
– οκτώ (8) ώρες το Σάββατο και
-έξι (6) ώρες την Κυριακή

Η λεπτομερής διαδρομή της γραμμής με στάσεις, αποτυπώνεται στο παρακάτω σχέδιο

Απομένει πλέον η υπογραφή της σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας προκειμένου να ξεκινήσει να εξυπηρετεί η νέα γραμμή.

Διαβάστε και αυτά:

Συνάντηση για τη νέα γραμμή 8 του Αστικού ΚΤΕΛ-Στα σχέδια και νέα δρομολόγια από την Κεντρική Αγορά στο κέντρο της Καλαμάτας

 

To Top