ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπαπαντή: Με κατάνυξη και πλήθους πιστών ο πολυαρχιερατικός εσπερινός

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας Ευσεβίου, Φθιώτιδος Νικολάου, Κίτρους και Κατερίνης Γεωργίου, Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου, Καρπενησίου Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος , ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός της Υπαπαντής του Χριστού και τα μηνύματα που αυτή μας μεταφέρει από αρχαιοτάτων χρόνων.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν σήμερα με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος προς αγιασμό των κατοικών και των προσκυνητών.
Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις θα παραστεί ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Υπαπαντή: Με κατάνυξη και πλήθους πιστών ο πολυαρχιερατικός εσπερινός
To Top