ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιωματικό Εργαστήριο Ανθοδετικής και συναυλία από το Παιδικό Μελίφωνο και το Δημοτικό Ωδείο

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η 7η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018.

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το κοινό έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει και να αγοράσει ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία και εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς.

Εντυπωσιακό υπήρξε το Σεμινάριο Ανθοδετικής, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου και διενεργήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης.

Όσοι μετείχαν, δημιούργησαν εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις δικής τους έμπνευσης και με υλικά της επιλογής τους, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Το σεμινάριο έκλεισε με έκθεση των ανθοσυνθέσεων και επίδοση των πιστοποιητικών παρακολούθησης.

Σημειώνεται ότι απόψε το βράδυ θα διενεργηθεί Βιωματικό Εργαστήριο Ανθοδετικής, από τις 20.00 έως τις 22.00, στο χώρο της σκακιέρας.

Απόψε από 20.00 έως 21.00, θα δοθεί συναυλία της Παιδικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Παιδικού Μελίφωνου. Η Παιδική Ορχήστρα αποτελείται από 14 μαθητές του Ωδείου, από τις τάξεις βιολιού, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κρουστών και πιάνου και θα τη διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης.

Το Παιδικό Μελίφωνο είναι μία χορωδία που αποτελείται από 30 και πλέον μικρούς μαθητές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μάτζαρη, η οποία επιμελείται την κινησιολογία, αλλά και συνθέτει τραγούδια για τη χορωδία, καθώς και του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Λουκάς Γεώργας.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η 7η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας ολοκληρώνεται του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 28 Μαϊου, έχει ελεύθερη είσοδο και λειτουργεί με το εξής ωράριο: 09.00 – 14.00 και 18.00 – 23.00, καθημερινά.

To Top