ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Σταματήστε τους πανηγυρισμούς ή ζητήστε συγγνώμη από Σαμαρά-Στουρνάρα

Συνέχεια στην αντιπαράθεση του με την κυβέρνηση δίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, σχολιάζοντας την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές
και καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να “ζητήσουν συγγνώμη από τους κ.κ. Σαμαρά-Στουρνάρα ή να σταματήσουν τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς”.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης αποκαλεί την επανέκδοση του ομολόγου «πυροτέχνημα», και κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως απλώς επεκτείνει την παλιά έξοδο στις αγορές και προσπαθεί να το παρουσιάσει ως επιτυχία.

Όπως σημειώνει, χαρακτηριστικά: “Ήταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που τον Απρίλιο του 2014, χρησιμοποιούσε την κίνηση της έκδοσης ομολόγου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ως ένα «όπλο» για να την κατατροπώσει, κάνοντας λόγο για «ένα πυροτέχνημα που αποσκοπούσε στο να πείσει τον λαό ότι βγαίνει από την κρίση ενώ αντιθέτως βούλιαζε ακόμα πιο βαθιά στην πτώχευση. Κίνηση που επαναλαμβάνει τώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη διαφορά ότι το ελληνικό κράτος είναι πλέον ακόμα πιο χρεοκοπημένο”.

Αναλυτικά το κείμενό του

“Ότι η έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους αποτελεί όνειδος, αντί για λόγο να γιορτάζουν οι πολίτες του, είναι κάτι που ήδη εξήγησα το περασμένο Σάββατο στην ΕφΣυν.
Σε εκείνο το άρθρο, με τίτλο “Στις Αγορές, Πτωχευμένοι 2-0” είχα μάλιστα αντιγράψει άρθρα του Απριλίου 2014 με τα οποία εξηγούσα γιατί το ομόλογο που εξέδωσε τότε ο κ. Στουρνάρας ήταν ένα πυροτέχνημα που στόχο είχε να πείσει του “ιθαγενείς” ότι βγαίνουν από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο εκείνο δάνειο, τους βούλιαζε βαθύτερα στην πτώχευση.

Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ’ ιδίαν στην ηγεσία του Σύριζα ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στην Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το ομόλογο που εξέδιδε το Υπουργείο Οικονομικών του κ. Στουρνάρα.
Οποία ειρωνεία!
Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους (απ΄ότι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους), βασίζεται στην μετακύλιση (στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια), εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!

Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!”

Βαρουφάκης: Σταματήστε τους πανηγυρισμούς ή ζητήστε συγγνώμη από Σαμαρά-Στουρνάρα
To Top