ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Βαρουφάκη σε Νοσοκομείο και Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας

Επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στην Καλαμάτα σε Νοσοκομείο και Δικηγορικό Σύλλογο

Βαρουφάκης στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας: “Η Κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόκκινα δάνεια όπως έκανε και με το ΣτΕ για το νερό”

Επίσκεψη στα γραφεία Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και συζήτησαν για τα κόκκινα δάνεια, τις διακοπές ρεύματος και τις υποκλοπές.

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1228

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1230

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1233
Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκαν στα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους, όπως και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές της δικαιοσύνης με ελλείψεις προσωπικού και μια πολιτεία που αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη με οικονομικούς όρους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μαργέλης αναφέρθηκε ακόμα στις μάχες που έχει δώσει ο Σύλλογος με την ρήτρα αναπροσαρμογής και τις διακοπές του ρεύματος, αλλά και το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των υποκλοπών, χαρακτηρίζοντας το σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1234

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1240

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1247

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως με το που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση σε αυτές τις διαδικασίες, ενώ υπογράμμισε πως οι θεσμοί της δημοκρατίας στη χώρα μας δυστυχώς καταλύθηκαν μετά το 2010, ακόμα και η δικαιοσύνη ως ένα βαθμό. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στην απόφαση του Αρείου Πάγου που επί της ουσίας καταργεί τον “Ηρακλή” των κόκκινων δανείων και γι’ αυτό η Κυβέρνηση μεθοδεύει τρόπο για την παράκαμψη της απόφασης αυτής και άρα και του ενός ακόμα ανώτατου δικαστηρίου, όπως έκανε άλλωστε και με το ΣτΕ για το νερό, ενώ τόνισε και τις οικονομικές επιπτώσεις και διαστάσεις του “Ηρακλή” και της αγοράς ενέργειας.

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1210

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1221

VAROUFAKIS-KALAMATADSC-1223

Συζήτηση του Γραμματέα με το ΔΣ Σωματείων Γιατρών & Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Βαρουφάκης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Ο Μητσοτάκης και ο Πλεύρης προσπαθούν να κλείσουν το ΕΣΥ”

Συζήτηση με το ΔΣ Σωματείων Γιατρών και Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αναφέρθηκαν σε κατάρρευση του ΕΣΥ. “Έπρεπε να ενισχυθεί το ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κι όμως δεν ενισχύθηκε” υπογράμμισαν οι υγειονομικοί και έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις. Οι γιατροί επιπλέον μίλησαν για εξοντωτικά ωράρια εργασίας, για αδυναμία να προσελκύσει νέους γιατρούς το δημόσιο σύστημα υγείας και για περικοπή των δεδουλευμένων τους. Τέλος οι υγειονομικοί επισήμαναν την αύξηση της αυταρχικότητας όπως χαρακτηριστικά είπαν των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως υπάρχει ένα μοτίβο της με σχέδιο και μεθοδικότητα σχεδιασμένης ιδιωτικοποίησης. “Ο ιδιωτικός τομέας υγείας είναι εξ’ ορισμού αποτυχημένος” τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται απλώς για μία αστοχία των Κυβερνήσεων, αλλά σχέδιο της ολιγαρχίας, το οποίο μάλιστα δεν εφαρμόζεται μόνο στη χώρα μας, αλλά αποτελεί γενική κατεύθυνση στα εθνικά συστήματα υγείας του κόσμου. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επανέλαβε και την πάγια θέση του κόμματος για την επιστροφή στο ΕΣΥ των υγειονομικών σε αναστολή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε: “Έχω μια ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας τον κ. Πλεύρη: Εάν ένας δικός σας άνθρωπος πάθαινε, χτύπα ξύλο, καρκίνο και ερχόταν σε ένα καταπληκτικό νοσοκομείο σαν και αυτό (της Καλαμάτας) και επειδή υπάρχει ένας ογκολόγος και περιμένει 2 μήνες για να τον/την δει, αν ήσασταν στο Ναύπλιο, που ήμασταν χθες, και πάθαινε κάτι το παιδί σας και σας έλεγαν ότι σε όλο τον νομό της Αργολίδας υπάρχει ένας παιδίατρος, πώς θα νιώθατε γι’ αυτό; Είναι ρητορική η ερώτηση, ξέρω ότι δεν θα σε ενδιαφέρει κ. Μητσοτάκη, κ. Πλεύρη. Ο λόγος που υπάρχει τέτοια έλλειψη προσωπικού σε κάθε μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας -σήμερα είμαστε εδώ στην Καλαμάτα, χθες ήμασταν στο Ναύπλιο, την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα, στις Σέρρες- η ίδια τραγική κατάσταση,το γνωρίζουμε κ. Μητσοτάκη, το γνωρίζουμε κ. Πλεύρη, προσπαθείτε να το κλείσετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το μετατρέψετε σε αποθήκες φτωχών ασθενών γιατί εσείς, η παρέα σας, ο κοινωνικός σας κύκλος έχετε τις ιδιωτικές σας ασφάλειες, που νομίζετε ότι σας καλύπτουν αλλά σε τελική ανάλυση ούτε αυτές δεν σας καλύπτουν, γιατί όπως είδαμε την πανδημία, αν δεν υπάρχει το δημόσιο νοσοκομείο οι αρουραίοι κλινικάρχες με το που γίνεται η πρώτη θαλασσοταραχή το σκάνε, πηδάνε πρώτοι από το πλοίο. Αυτά κ. Πλεύρη, αυτά κ. Μητσοτάκη”.

Βαρουφάκης με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών στην Καλαμάτα: Οι Κυβερνήσεις του “ναι σε όλα” δίνουν

Συνάντηση είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη με Συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών στην Καλαμάτα στα γραφεία της “ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ”.

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών ανέφεραν ότι τα πράγματα για τον αγροτικό κόσμο είναι πάρα πολύ δύσκολα. Οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρθηκαν στο τεράστιο ζήτημα που υπάρχει με την σταφίδα. “Τον θέλουν τον πρωτογενή τομέα;” αναρωτήθηκαν οι αγρότες και συμπλήρωσαν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή και με το λάδι. Υπάρχουν αυξημένα έξοδα και έλλειψη εργατών γης επισήμαναν, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πραγματικό εθνικής στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα, την ώρα που και στην προσπάθεια των συνεταιρισμών μπαίνουν διαρκώς εμπόδια.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για τον αγοραστή ύστατης ανάγκης για τα αγροτικά προϊόντα όπως η σταφίδα και άλλα και αντί γι’ αυτό η Κυβέρνηση χτύπησε και τις λαϊκές αγορές για να μην υπάρχει ούτε αυτή η διέξοδος για τα αγροτικά προϊόντα. “Όταν φυτρώνουν μόνο φωτοβολταϊκά στην καλλιεργήσιμη γη δεν γίνεται ούτε αγροτική, ούτε και πράσινη ανάπτυξη” υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε για το ζήτημα της ΠΟΠ ελιάς ότι “πάψαμε να έχουμε ελληνικές Κυβερνήσεις και μπήκαν σε μια λογική του ναι σε όλα, κάπως έτσι δώσαν μέχρι και τους ΠΟΠ μας”.

To Top