ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: “Σε τυχοδιωκτικό αντιπολιτευτικό αμόκ Μητσοτάκης και Ν.Δ.”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

“Η χώρα βρίσκει σταδιακά τον βηματισμό της”, δήλωσε κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Παράλληλα έκανε έναν σύντομο απολογισμό της παρούσας οικονομικής κατάστασης της χώρας και των θετικών οικονομικών δεδομένων σε όλους τους τομείς.

Βασικά σημεία της εισαγωγικής του ομιλίας:
-Κοινωνικό μέρισμα και φέτος σε περισσότερους δικαιούχους και με ποσό πάνω από το περσινό 617.000.000 που είχε δοθεί μόνο στους χαμηλοσυνταξιούχους- φέτος οι κοινωνικές κατηγορίες διευρύνονται.
-Κάτω από 1.000.000 οι άνεργοι για φέτος. Η Κυβέρνηση δίνει μάχη για την ανάκτηση της εργασίας για να μην έχουμε μια άνεργη ανάπτυξη.
-Η χώρα εξασφαλίζει σταδιακά την πρόσβαση στις αγορές χρήματος
-Σημειώνεται πρόοδος στην 3η αξιολόγηση και σύντομα θα ολοκληρωθεί
-Η θετική πορεία της χώρας προκαλεί τη δυσαρέσκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ.Μητσοτάκη

Ο κ.Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο σκάνδαλο με τα PARADISE PAPERS και την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις δραστηριότητες Αυγενάκη, στην κατάθεση της γραμματέως του Χριστοφοράκου για το σκάνδαλο της SIEMENS και δήλωσε πως δεν έχει διατυπωθεί μέχρι στιγμής ουσιαστική απάντηση από τη Ν.Δ. για τις παραπάνω αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
“Ο αρχηγός της Ν.Δ. και τα στελέχη του βρίσκονται σε ένα τυχοδιωκτικό αντιπολιτευτικό αμόκ “Φαντασιώνονται βία, ανομία, σκάνδαλα, ευρισκόμενοι τόσο σε στρατηγικό αδιέξοδο που προκαλεί το αφήγημα της καταστροφολογίας που κατέρρευσε, όσο όμως και υπόλογοι έναντι του ελληνικού λαού”

-Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της πορείας εξόδου της χώρας από την κρίση, την ίδια στιγμή όμως θα αναμένει απαντήσεις από τον κ.Μητσοτάκη, καθώς δεν μπορεί να κρύβεται, ούτε πίσω από της ακροδεξιάς εμπνεύσεως αντζέντα του ούτε πίσω από τον αντιπρόεδρό του.
Μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα έχουμε καταλήξει στην τελική συμφωνία εξόδου από τα μνημόνια
-Περισσότερο τεχνική η 3η αξιολόγηση και λιγότερο πολιτική διαδικασία

To Top