ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Λουκέτο σε 64 καταστήματα – Δυο στη Μεσσηνία – Βγαίνει νέα εθελούσια

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΛΥΧΑΡΟΥΣ ΚΙ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 

Με μιά αιφνιδιαστική κίνηση η διοίκηση της Πειραιώς έκανε γνωστό ότι επίκειται μπαράζ λουκέτων καταστημάτων της, με τη συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας να εντατικοποιείται.

Ειδικότερα, μέσα στο καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο) πρόκειται να κλείσουν 64 καταστήματα της Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα των καταστημάτων της τράπεζας, στα οποία μπαίνει προσεχώς λουκέτο είναι η ακόλουθη:

Ροδολιβούς, Κόνιτσας, Άνω Ιλισίων, Μαραθώνα, Κερατσινίου, Σπάτων, Χαϊδαρίου (1420), Άργους (1611), Νεάπολης Βόλου, Κορυδαλλού (1763), Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Νέας Κρήνης, Νοσοκομείου Αχέπα, Γαστούνης (2530), Νεμέας, Πολίχνης Θεσσαλονίκης, Ακράτας, Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης (1075), Αλιάρτου, Στυλίδας, Ιτέας, Νέου Κόσμου (2093), Οιχαλίας Τρικάλων, Σερβίων, Δημητσάνας, Κοζάνης (1614), Μουζακίου, Κινητό συνεργείο Νεάπολης Λακωνίας, Λεωνιδίου, Μελιγαλά, Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης (2203), Καλαμάτας (2512), Λιμεναρίων, Μαντουδίου, Κινητό Συνεργείο Λίμνης  Ευβοίας, Αντιγονιδών Θεσσαλονίκη, Ευαγγελιστρίας Πειραιάς, Νεάπολης Λασιθίου, Καλυβών, Βούλγαρη Θεσσαλονίκη, Γουμένισσας, Ασημίου, Ανωγείων, Ιφιγενείας Ν. Ηράκλειο, Σκύδρας, ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Καστελίου, Ν. Μηχανίωνας Θεσσαλονίκη, Αγ. Δημητρίου (1555), Μαλίων, Αμοργού, Αστακού, Ληξουρίου, Πεύκων, Ζακύνθου (2452), Σίφνου, Ιερού Λόχου Ρόδος, Ιπποκράτους (2080), Εθν. Παλαιοκαστρίτσας, Κρεστένων, Παραμυθιάς, Άρτας (2400), Τρίπολης (1313) και Πάργας.

Μετά και τα νέα λουκέτα το δίκτυο της Πειραιώς θα περιοριστεί σε 420 καταστήματα, από 484 που αριθμεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων, με το προσωπικό των καταστημάτων που κλείνουν να βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε δυσμενή θέση και να εξωθούνται στην «οικειοθελή» αποχώρηση. Το πρόγραμμα – σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin» – τα βασικά σημεία των κινήτρων του νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου προσωπικού είναι τα εξής:

Ηλικιακά κριτήρια

  • έως 39 ετών: 22 μηνιαίοι μισθοί
  • 40-49 ετών: 32 μηνιαίοι μισθοί
  • 50 ετών και πάνω: 34 μηνιαίοι μισθοί

Προϋπηρεσία

Τα παραπάνω ποσά-πρόκειται για μικτούς μηνιαίους μισθούς- προσαυξάνονται βάσει του χρόνου προϋπηρεσίας ως εξής:

  • 10 έτη: 8%
  • 11-20 έτη: 10%
  • 21 έτη και πλέον: 12%

Για τους ταμίες και το προσωπικό ειδικών υπηρεσιών προβλέπονται δύο επιπλέον μισθοί. Ενώ αυξημένη αποζημίωση προβλέπεται και για τους τραπεζοϋπαλλήλους των 64 καταστημάτων, που πρόκειται να κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι. H οροφή αποζημίωσης εξόδου είναι οι 180.000 ευρώ.

Sabbatical

Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η επιλογή του sabbatical. Στη μακροχρόνια άδεια διετούς διάρκειας προβλέπεται η καταβολή του 70% του μηνιαίου μισθού με τις ανάλογες εργοδοτικές εισφορές.

Για τις ηλικίες άνω των 50 ετών, υπάρχει η δυνατότητα μακροχρόνιας άδειας έως και 5 ετών με επιμερισμό του συνολικού μικτού ποσού της διετίας σε ισόποσες μηνιαίες καταβολές.

Με την επιλογή της μακροχρόνιας άδειας οι εργαζόμενοι διατηρούν ένα μηνιαίο εισόδημα με παράλληλη ασφάλιση, ενώ λαμβάνουν εφάπαξ ποσό ίσο με το 50% του ποσού της άμεσης αποχώρησης.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρόεδρος του Συλλόγου  Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) Μανώλης Μπεμπένης δήλωσε στο «Σin»:

«Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα εν όψει της επικείμενης εθελουσίας  Σε αυτούς που παίζουν με το ψωμί των συναδέλφων έχουμε να τους πούμε ότι:
Δεν θα επιστέψουμε εκβιαστικά διλήμματα. Όσοι επιχειρούν τη δημιουργία τετελεσμένων θα μας βρούν δυναμικά απέναντι!»

Τράπεζα Πειραιώς: Λουκέτο σε 64 καταστήματα – Δυο στη Μεσσηνία – Βγαίνει νέα εθελούσια
To Top