ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο και Εισαγγελέα Διαφθοράς μήνυσε ο Σαμαράς- Τι απαντά το Μαξίμου

50 ΣΕΛΙΔΕΣ Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ -ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Μήνυση κατά του πρωθυπουργού κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι με ευθύνη του «στήνεται μια άθλια σκευωρία».

Η μήνυση στρέφεται εναντίον του νυν πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, του Χρήστου Ντζούρα, εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, του Στυλιανού Μανώλη, Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών καθώς και των προστατευόμενων μαρτύρων.

Μέσα σε 50 σελίδες ο Αντώνης Σαμαράς αναπτύσσει τους λόγους για τους οποίους μηνύει τα παραπάνω πρόσωπα. Στη μήνυσή του μεταξύ άλλων, κατηγορεί ως επικεφαλής της συμμορίας που προέβη σε «πρωτοφανή χυδαία πολιτικο-δικαστική σκευωρία» εις βάρος του, τον Αλέξη Τσίπρα.

ΣΑΜΑΡΑΣ: “Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν..Θα τους καθίσουμε στο σκαμνί!”
ΜΑΞΙΜΟΥ: “Του συνιστούμε να μηνύσει και το παρελθόν του”

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.

Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!

Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν.

Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.

Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!

Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

Δεικτική ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στην οποία αναφέρεται:

“Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολογική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά.
Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό”.

To Top