Μουσική

“To αηδόνι του αυτοκράτορα”: Ένα μουσικό παραμύθι στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΑΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΓΥΦΤΑΚΗ

Αύριο, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και ώρα 21:00, το ARTéfacts ensemble παρουσιάζει το «Αηδόνι του Αυτοκράτορα», ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας σε μουσική Στάθη Γυφτάκη. Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 και 5 €.

Το «Αηδόνι του Αυτοκράτορα» είναι ένα παραμύθι του γνωστού «παραμυθά» Christian Andersen. Η άμεση σχέση του με τη μουσική, μέσω του αληθινού και του «ψεύτικου» αηδονιού, έδωσε αφορμή για πολλαπλές «μουσικές» ερμηνείες τα τελευταία 100 χρόνια. Η προσέγγιση του Στάθη Γυφτάκη βασίστηκε στην ιδέα των ARTéfacts Ensemble για τη δημιουργία ενός «μουσικού» παραμυθιού, που θα έχει ως στόχο να φέρει τα μικρά παιδιά σε επαφή με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα και ιδιωματικές γραφές. Η μουσική δεν είναι ιδιαίτερα τολμηρή, αλλά προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στο «εύηχο» και το «πρωτοποριακό».

Να σημειωθεί ότι, “το αηδόνι του αυτοκράτορα” εντάσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», όπου και θα πραγματοποιηθούν 17 συναυλίες μέχρι τις 18 του μήνα και στη συνέχεια από 25 έως 31 Αυγούστου!

Τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας υποστηρίζουν έμπρακτα οι εξής φορείς, μεταξύ άλλων:
το Ίδρυμα Καρέλια (μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (δωρητής ενός σημαντικού ποσού, αλλά και εξοπλισμού του Ωδείου), οι Πρεσβείες της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ουκρανίας και του Μεξικού, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, η τοπική Κυβέρνηση του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας.

“To αηδόνι του αυτοκράτορα”: Ένα μουσικό παραμύθι στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
To Top