Μουσική

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Έναρξη με Danubia και “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Απόψε, θα εμφανιστεί, στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας και για δεύτερη χρονιά στην Καλαμάτα, η Αυστριακή Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων Danubia. Η ορχήστρα θα παρουσιάσει το έργο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες», που έχει ως αφορμή το ομότιτλο έργο του Ιουλίου Βερν, με ώρα έναρξης 20:30, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» θα πραγματοποιηθούν 17 συναυλίες, αρχής γενομένης από απόψε και μέχρι τις 18 του μήνα, και στη συνέχεια από 25 έως 31 Αυγούστου! Θα δοθούν, επίσης, 4 masterclasses με αντικείμενα το λυρικό τραγούδι, το πιάνο, το βιολί και το βιολοντσέλο, στα οποία θα διδάξουν εξέχοντες καθηγητές μουσικής και θα τα παρακολουθήσουν πολύ υψηλού επιπέδου σπουδαστές μουσικής από όλον τον κόσμο.

Πάνω από 130 μουσικοί από το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουκρανία, το Μεξικό, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα βρεθούν στην Καλαμάτα και θα συμπράξουν στο Kalamata International Music Days.

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Έναρξη με Danubia και “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”
To Top