ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα στην Καλαμάτα το νέο σκάφος του Λιμενικού

Έτοιμο προς παράδοση είναι το νέο σκάφος κλειστού τύπου στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχει στείλει ήδη δια θαλάσσης- και αναμένεται τις επόμενες ώρες- ένα 15μετρο σκάφος τύπου Α-ΙΙ, με αξιόλογες επιχειρησιακές δυνατότητες, ένα σκάφος νέου τύπου-jet, κι ευχόμαστε χωρίς προβλήματα, αφού το προηγούμενο εμφάνισε αρκετά.

Ο Αρχηγός του Σώματος αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης είχε δει με ενδιαφέρον και προσοχή το αίτημα που είχε διατυπωθεί από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, των βουλευτών του Νομού αλλά και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και βρέθηκε ο τρόπος, ώστε επιτέλους να πλεύσει προς τα νερά της Μεσσηνίας.

Οι ανάγκες περιπολίας και πλωτής αστυνόμευσης αυξάνονται στη Νότια Πελοπόννησο και ένα τέτοιο σκάφος είναι απαραίτητο.
Την έλευση του σκάφους είχε προαναγγείλει και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Αντώνης Δουμάνης κατά την διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας στις 6/1.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας βρέθηκε στον Πειραιά και είδε πρώτος το σκάφος που θα ταξιδέψει για την Καλαμάτα και τόνισε: “Ένα δίκαιο αίτημα για την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα δεδομένων των υψηλών επιχειρησιακών αναγκών της ευρύτερης περιοχής. Όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία, τότε το αποτέλεσμα μόνο ικανοποίηση μπορεί να προσφέρει. Εδώ και μερικούς μήνες είχαμε θέσει το θέμα στην ηγεσία η οποία σε όλες τις βαθμίδες ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά. Η επιχειρησιακή αναβάθμιση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας δεν σταματά εδώ… Τώρα ξεκινά”!

Σήμερα στην Καλαμάτα το νέο σκάφος του Λιμενικού
To Top