ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποπεράτωση της Αγίας Αικατερίνης

Για τις αδιάλειπτες προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να αποπερατωθεί ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Νησάκι Καλαμάτας, μίλησε στο MessiniaLIVE ο αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Αικατερίνης.

Ο πάτερ Ευθύμιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται όχι μόνο από τους ενορίτες αλλά από πολλούς μεσσήνιους, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να αποπερατωθεί ο ναός, που βρίσκεται στα θεμέλια από το 2009! Η ανάγκη να αποπερατωθεί η εκκλησία έχει κινητοποιήσει και συγκινήσει πολύ κόσμο, Μεσσήνιους και μη εντός της χώρας, ακόμα και ομογενείς του εξωτερικού.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό έγινε για τέταρτη συνεχή χρονιά η ετήσια συνάντηση-εκδήλωση από τους ενορίτες της Αγίας Αικατερίνης στο καφέ “Ακαλυπτος” για την ενίσχυση της αποπεράτωσης της εκκλησίας. Ο πάτερ Ευθύμιος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των εργασιών, καθώς όπως είπε “Συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς, αλλά αμείωτους. Προχωράμε σε ένα μεγάλο βήμα, να φτιάξουμε το δάπεδο του υπογείου“.

Μας επεσήμανε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εκκλησιάζονται οι πιστοί στον λυόμενο ναό της Αγίας Αικατερίνης, εδώ και 30 χρόνια, από την εποχή του σεισμού της Καλαμάτας, με το κρύο διαπεραστικό τον χειμώνα και την αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι…

Ο πάτερ Ευθύμιος ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες μας, που διαχρονικά στηρίζουν με τον οβολό τους τις προσπάθειες που γίνονται για να αποπερατωθεί ο νέος ναός.

Μεγάλος αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι και το Ίντερνετ, όπως μας επεσήμανε ο πάτερ Ευθύμης, καθώς ο ενοριακός ναός της Αγίας Αικατερίνης διαθέτει και ιστοσελίδα και προφίλ στο Facebook, όπου και αναρτώνται όλες οι δράσεις της εκκλησίας και υπάρχει ενημέρωση για το έργο που γίνεται.

Διαβάστε και αυτό:

Από το 2009 ακόμα στα θεμέλια είναι ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Νησάκι

To Top