ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τετάρτη παραδίδεται το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στο Ιστορικό Δημαρχείο

NYΧΘΗΜΕΡΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που θα στεγάσει το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΛΑΣ-Δημοτικής Αστυνομίας κατά της παραβατικότητας στον ημιώροφο του Ιστορικού Δημαρχείου.

Τα συνεργεία του εργολάβου θα δουλέψουν ασταμάτητα μέχρι και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί να γίνει η παράδοση του χώρου και θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του.

Έχουν ήδη περαστεί τα δίκτυα και όλα τα ηλεκτρολογικά, ολοκληρώνονται τα βαψίματα ενώ θα τοποθετηθεί και ξύλινο πάτωμα. Στη συνέχεια θα μπει ο φωτισμός led, τα γραφεία, τα έπιπλα, οι οθόνες και οι υπολογιστές.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΣΥΚ θα λειτουργεί με όλες τις νόμιμες διαβεβαιώσεις και προδιαγραφές, από πιστοποιημένο προσωπικό. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει αναλάβει το κόστος εξοπλισμού του Κέντρου με μηχανήματα και με ένα περιπολικό όχημα.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Να σημειωθεί οτι το Κέντρο έχει καθυστερήσει να λειτουργήσει, καθώς οι εξαγγελίες έγιναν πριν ενα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2020, κατά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στην Καλαμάτα, το καλοκαίρι του 2020 υπογράφηκε η σύμβαση με το Υπουργείο, με την προοπτική το Συντονιστικό Κέντρο να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο, που τελικά έγινε Νοέμβριος, αλλά λόγω και του 2ου lockdown μετατέθηκε για Φεβρουάριο του 2021. Στόχος, να αντιμετωίσει το πρόβλημα της παραβατικότητας μέσα από τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας, με ελέγχους, live κάμερες σε συγκεκριμένες περιοχές και ενισχυμένη αστυνόμευση.

Μέσω του Ε.ΣΥ.Κ. προβλέπεται -μεταξύ άλλων- κοινή δράση σε θέματα όπως:

-Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών

-Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές

-Αντιμετώπιση παρεμπορίου

-Πολιτική Προστασία

-Έλεγχος παράνομων σταθμεύσεων

-Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας

-Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά

-Περιπολίες σε περιοχές του Δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα

-Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς

-Εγκαταλελειμμένα οχήματα

-Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

 

Διαβάστε και αυτά:

Mπήκαν οι υπογραφές για το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ-Σε ένα μήνα η λειτουργία του

Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας: Εγκρίθηκε παρά τις ενστάσεις για την έδρα και την αποτελεσματικότητά του

Ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν Χρυσοχοΐδης-Βασιλόπουλος ζητούν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Δημιουργία Επιχειρησιακού Κέντρου ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας εξετάζει το Υπουργείο για τον Δήμο Καλαμάτας

To Top